Παρασκηνιακά

Ονόματα ζητούν οι γιατροί από τον Άδωνι για τις συνταγογραφήσεις σε νεκρούς

Άδωνις Γεωργιάδης

Τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη κατηγορεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας για συκοφαντίες, έπειτα από τις ανακοινώσεις του κ. Άδωνι Γεωργιάδη περί συνταγογράφησης φαρμάκων σε νεκρούς.

Ο ΙΣΑ κάνει λόγο για επικοινωνιακή λάσπη που αποτελεί ένα «τέχνασμα εξαγνισμού των ηθικών εγκλημάτων που διέπρατταν κάποιες διοικήσεις ασφαλιστικών ταμείων και του ΕΟΠΥΥ απέναντι στο Ιατρικό Σώμα».

Σύμφωνα με τον ΙΣΑ, από τις 65.000 γιατρών που συνταγογραφούν στην Ελλάδα, μόνο 11 τιμωρούνται για υπερσυνταγογράφηση, εκ των οποίων μόνο σε έναν αφαιρέθηκε το σχετικό δικαίωμα.

Ο ΙΣΑ καλεί τον υπουργό Υγείας να δώσει τώρα τα ονόματα των γιατρών, που σύμφωνα με τον ίδιο, συνταγογραφούσαν σε νεκρούς, αλλά και να πάψει να εξαπολύει αναίτιες επιθέσεις ενάντια στο Ιατρικό Σώμα.

Επίσης ζητεί την παραίτηση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ από το μισθό της μέχρι να αποπληρωθούν όλα τα ληξιπρόθεσμα προς τους υγειονομικούς παρόχους.

Επιπλέον οι γιατροί της Αθήνας στηλιτεύουν την επιβολή του 25ευρου «εισιτηρίου» για την εισαγωγή σε Δημόσιο Νοσοκομείο από τις αρχές του 2014.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa