Οικονομία

ΟΟΣΑ: Στον πάγο η ελληνική οικονομία το 2015

ΟΟΣΑ

Υπό την προϋπόθεση ότι θα βρεθεί λύση με τους εταίρους η ανάπτυξη το 2015 θα είναι ανεμική προειδοποιεί ο ΟΟΣΑ σε έκθεσή του για την Ελλάδα.

Οι προβλέψεις του Οργανισμού είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές. Βλέπει φέτος ανάπτυξη μόλις 0,1% του ΑΕΠ (σ.σ. οι εκτιμήσεις της ελληνικής πλευράς μιλούν για 0,8%) και ανάπτυξη 2,3% για το 2016. Η ανεργία αναμένεται να συνεχίσει να κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα: 25,7% για φέτος και 24,7% την επόμενη χρονιά. Προβλέπει έλλειμμα για τον προϋπολογισμό (3,4% φέτος και 2,8 το 2016) και ταυτόχρονα άλλη μια χρονιά αποπληθωρισμού (1,4%) την οποία θα διαδεχτεί αύξηση τιμάριθμου 0,3% για το 2016.

Οι επενδύσεις αλλά και η κατανάλωση υπονομεύονται από τη χειροτέρευση των συνθηκών σε ότι αφορά τις πιστώσεις και τη χαμηλή εμπιστοσύνη σημειώνει ο Οργανισμός. Τα οφέλη στην ανταγωνιστικότητα δεν θα είναι αρκετά για να δώσουν μεγάλη ώθηση στις εξαγωγές εξαιτίας της έλλειψης δομικών μεταρρυθμίσεων που θα περιορίσουν τους φραγμούς σε εμπόριο και επενδύσεις.

Για το 2016 η εκτίμηση του Οργανισμού είναι ότι η ανάκαμψη θα κερδίσει έδαφος. Οι εξαγωγές και ειδικά ο τουρισμός και οι επενδύσεις θα ωφεληθούν από τις μεταρρυθμίσεις και την ανάκαμψη στην Ευρωζώνη.

Διαβάστε περισσότερα στο:  toxrima.gr

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

  

 

 

Karfitsa