Παρασκηνιακά Πολιτική

Όποιος απ΄τους δύο ιδρώσει στο debate… θα χάσει και τις εκλογές! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεϊμαράκης-Τσίπρας

Με αφορμή την κρισιμότητα του αποψινού ντιμπέιτ ανάμεσα στους κύριους διεκδικητές των εκλογών αυτών, Αλέξη Τσίπρα και Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ανασύραμε από το «ηλεκτρονικό χρονοντούλαπο» την ιστορική τηλεοπτική αναμέτρηση ανάμεσα σε Νίξον και Κένεντι, που έκρινε το αποτέλεσμα των εκλογών του 1960 στις ΗΠΑ.

Σε αντίθεση με τις «λογομαχίες» ανάμεσα στους Έλληνες πολιτικούς αρχηγούς, το debate των Κένεντι – Νίξον ήταν καθοριστικής σημασίας, δίνοντας στον τότε ηγέτη των Δημοκρατικών την νίκη στις προεδρικές εκλογές του 1960. Σε περίπτωση, λοιπόν, που έχουν δίκιο για σήμερα οι πολιτικοί επικοινωνιολόγοι και δημοσκόποι, τότε, η μονομαχία αυτή, ανάμεσα σε Τσίπρα και Μεϊμαράκη, δεν θα είναι μόνο σκληρή, αλλά είναι και πολύ πιθανό να βγάλει τον τελικό νικητή, αν ο ένας απ΄τους δύο πάρει σαφές προβάδισμα απόψε, στην «στροφή» για την τελική ευθεία, μιας -μέχρι τώρα, τουλάχιστον- αμφίρροπης κούρσας, όπως αποδεικνύεται καθημερινά ότι είναι αυτή των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

nixon-kennedy

Για την ιστορία, η κυρίαρχη άποψη είναι ότι, επειδή ο Νίξον ίδρωσε σε κάποιες απαντήσεις του, ήταν και η αιτία για να χάσει εκείνες τις εκλογές, με αποτέλεσμα να αποσυρθεί εν συνεχεία, απογοητευμένος για αρκετά χρόνια…

Λέτε και απόψε ένας απ’ τους δύο… να ιδρώσει;;;

Παρ. Κ. 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER 


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa