Κόσμος

Όταν οι Ναζί συνάντησαν τους χίπστερς (ΒΙΝΤΕΟ)

Ναζί hipsters

Μία νέου είδους όσμωση φαίνεται πως λαμβάνει χώρα αυτή την περίοδο στη Γερμανία. Ομάδες νεοναζί φαίνεται πως ακολουθούν τη χίπστερ κουλτούρα. Μάλιστα τα ΜΜΕ αποκαλούν αυτό το νέο κράμα “nipster”

Οι νεοσύλλεκτοι των ακροδεξιών οργανώσεων στη Γερμανία έχουν πολύ καλή σχέση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και με διάφορες δημοφιλείς ιστοσελίδες όπως το YouTube, το Tumblr, το Instagram κλπ.Η «χιπστεροποίηση» των νεοναζί φαίνεται πως κερδίζει συνεχώς έδαφος μεταξύ των νέων στη Γερμανία παρ’ ότι οι τελευταίοι δεν χρησιμοποιούν τον όρο «nipster» ο οποίος παραπέμπει στους hipsters από την Ασία.

Σε πρόσφατο ρεπορτάζ του το περιοδικό Rolling Stone φιλοξένησε τον Patrick Schroeder από την Βορειονατολική Βαυαρία, έναν από τους ναζί  χίπστερς, ο οποίος ευελπιστεί το νέο αυτό κράμα να κερδίσει μια πιο φιλική αντιμετώπιση σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.

Ο Schroeder μάλιστα παραδίδει μαθήματα δείχνοντας στου Νεοναζί πώς να ντυθούν λιγότερο προκλητικά, ώστε άνθρωποι από άλλες κουλτούρες όπως πχ από το hip-hop να μπορούν να ενστερνιστούν τη Ναζί κουλτούρα.

Όπως μάλιστα εξήγησε στο περιοδικό: « Αν ο ορισμός του nipster είναι οτι κάποιος είναι mainstream τότε κατ’εμέ αυτό είναι το μέλλον των οργανώσεων(ενν.νεοναζιστικών)».

Οι Ναζί fashionistas θέλουν να είναι trendy αφήνοντας μούσια και φορώντας Converses, skinny jeans, tote τσάντες και πολύχρωμα γυαλιά.

Μάλιστα γύρισαν κι ένα βιντεάκι σε στυλ Harlem shake με ανθρώπους που είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους με μαύρη μπαλβλάβα(μάλλινες μάσκες του σκι που αφήνουν μόνο τα μάτια ακάλυπτα) και με μάσκες των Anonymous, οι οποίοι χόρευαν πάνω σε παλιά αμάξια κρατώντας σήματα που έλεγαν «Κάντε περισσότερο σεξ χωρίς προφυλάξεις με τους Ναζί».

Υπάρχει μάλιστα κι ένα σόου χορτοφαγικής μαγειρικής από τους Ναζί όπου δύο άνδρες που φορούν μπαλακλάβα δείχνουν πώς φτιάχνονται διάφορα πιάτα για χορτοφάγους.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφος του Russia Today John Riceburg, οι Ναζί ανέκαθεν προσπαθούσαν να αντιγράψουν τις διάφορες νεανικές μόδες, όπως για παράδειγμα οι Skinheads οι οποίοι αρχικά ήταν «ένα είδος προλεταριακής νεανικής κουλτούρας», ενώ υπάρχουν και οι Οικολόγοι Ναζοί αλλά και οι hippies Ναζί.

«Προσπαθού να περάσουν τη ναζιστική ιδεολογία και τις φασιστικές ιδέες σαν κάτι αποδεκτό» αναφέρει ο Weyman Bennett, γραμματέας της κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και προσθέτει: «Το είδαμε και τη δεκαετία του ’70 με τους πρώτους πανκ που έφεραν τη σβάστικα…Από τις αρχές του 1970 μέχρι το ’90 οι φασιστικές οργανώσεις προσπαθούσαν να ενσωματώσουν τις διάφορες νεανικές μόδες».

«Οι Ναζί αυξάνουν την επιρροή τους σε πολιτικό επίπεδο στην Ευρώπη» επισημαίνει ο Bennett τονίζοντας την ανησυχητική αυτή τάση και προσθέτει πως για πρώτη φορά μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο μια ναζιστική οργάνωση έχει εκλεγεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – αναφερόμενος στην εκλογή του Γαλλικού Ακροδεξιού Κόμματος  Εθνικό Μέτωπο της Μαρί Λεπέν.

Πηγή: rt.com

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa