Πολιτική

Πάγκαλος: Είμαι μνημονιακός όσο δεν πάει, αλλά οι τροϊκανοί είναι αλήτες! [Ηχητικά]

Θεόδωρος Πάγκαλος

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος για να σχολιάσει την εμπλοκή της τρόικας στις κυβερνητικές αποφάσεις για το γάλα και τα φάρμακα και τη γενικότερη στάση της απέναντι στη χώρα μας.

Τόνισε πως η τρόικα δεν έχει κανενός είδους νομιμοποίηση

«Είναι αλήτες! Ήμουν 19 χρόνια στις κοινοτικές υποθέσεις. Είναι αλήτες, όργανα των συμφερόντων που εκπροσωπούν μέσα στα γενικότερα πλαίσια μιας οικονομικής και πολιτικής λογικής. Εγώ λέω να το σκεφτούν για τη γενικότερη πολιτική και οικονομική λογική της Ε.Ε., αν συμφέρει, αλλά σιγά-σιγά φαίνεται η αλητεία και τα χρώματα αυτών των υπαλλήλων που εκπροσωπούν συμφέροντα ιδιοτελή και θέλουν να κλείσουν την ελάχιστη αυτή και απαραίτητη κτηνοτροφία στην Ελλάδα, για να μην έχουμε γάλα και να παίρνουμε από την Ολλανδία. Ε, όχι! Να μην τους περάσει!», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, παραδέχτηκε πως είναι μνημονιακός «μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Αλλά όταν βλέπω την αλητεία της εξυπηρέτησης συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων μέχρι εκεί που δεν παίρνει και είναι συνηθέστατη στις ευρωπαϊκές υποθέσεις… Έχω πει και δεν το έχει πει κανείς άλλος και δεν τόλμησε κανένας από τους νταήδες της πολιτικής σκηνής να υπερασπιστεί ότι το Μνημόνιο είναι σημαντική ευκαιρία για να διορθώσουμε μια σειρά από πράγματα που είχαμε αφήσει να εξελιχθούν. Τώρα, αρχίζουν και το ψιλολένε, αχνά-αχνά, κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί. Τότε, το βούλωσαν όλοι και με άφησαν στο έλεος των κόκκινων και μαύρων σκυλιών που επιτίθονταν πανταχόθεν. Και μιλάω για αγριόσκυλα, όχι για ανθρώπους».

Σημείωσε δεν πως η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να κάνει ό,τι της λέει η τρόικα, σημειώνοντας πως «ήρθε η ώρα η κυβέρνηση να χτυπήσει τη γροθιά της στο τραπέζι. Να σας πω ένα σενάριο; Γίνονται εκλογές στην Ελλάδα το Μάρτιο και έρχεται ο Τσίπρας. Διαλύεται, βέβαια, η Ευρωζώνη και η Ευρώπη και επικρατεί γενική σύγχυση παντού και τα φοβερά αποτελέσματα που περιμένουμε, όπως το πρώτο κόμμα στη Γαλλία να είναι η Λεπέν, να έρχονται και σε άλλες χώρες. Να δούμε τι Ευρώπη θέλουν να κάνουν αυτοί οι τύποι που γυρνάνε τις πρωτεύουσες και παριστάνουν…», είπε συγκεκριμένα.

Ανέφερε δε πως οι επικεφαλής της τρόικας δεν έχουν κανενός είδους νομιμοποίηση! «Κανένας δεν τους έχει ψηφίσει και κανένας δεν τους έχει δώσει κανένα δικαίωμα να έρχονται αντιμέτωποι με κυρίαρχες κυβερνήσεις όταν αυτά τα πράγματα δεν περνάνε από πολιτική έγκριση. Ας πάνε στο Συμβούλιο Υπουργών. Να πάει η κυβέρνηση στο Συμβούλιο Υπουργών για το γάλα, όπως πήγαινε η Θάτσερ τα λεφτά της και το ένα ή άλλο θέμα που ήταν αγγλικό και βασάνιζε επί χρόνια την ΕΟΚ. Εγώ τα έχω ζήσει αυτά… Το γάλα το ελληνικό το φρέσκο, να πάει στο Συμβούλιο Κορυφής. Να πάει ο Έλληνας πρωθυπουργός και να πει: «Μου κάνατε το ένα και το άλλο. Αυτό δεν περνάει. Τέρμα!», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα δήλωσε για την Κεντροαριστερά και τους «58»

«Ανύπαρκτο θέμα. Δεν υπάρχει Αριστερά. Πώς θα συγκροτηθεί Κεντροαριστερά; Είναι συμπαθητικοί άνθρωποι, αλλά είναι Κεντροαριστερά ο κ. Τζαννετάκος; Τον θεωρούσα, μετά τις τελευταίους του εμφανίσεις, έναν άξιο παντός σεβασμού άνθρωπο της μετριοπαθούς Δεξιάς. Με συγχωρείτε, αλλά δεν θα μπω σ’ αυτήν την αναζήτηση, διότι είναι κουραστική. Το ΠΑΣΟΚ τι θα γίνει; Θα εξαφανιστεί; Δεν μπορεί να λέει η Δημοκρατική Συμπαράταξη ή οποιαδήποτε άλλη παπάρα εμφανίσουν μετά… Μπορεί να λέει «Δημοκρατική Συμπαράταξη Καθηγητών Πανεπιστημίου» και από κάτω ΠΑΣΟΚ; Αν το δεχθούν αυτό, εγώ δεν το ψηφίζω αυτό.

Δεν ξέρω τι θα ψηφίσω. Μπορεί να μην ψηφίσω τίποτα στην κάλπη. Αλλά δεν το ψηφίζω αυτό. Δεν το στηρίζω. ΠΑΣΟΚ μπορεί να αναγκαστώ να ψηφίσω, με βαριά καρδιά, αλλά αυτό δεν το ψηφίζω, διότι και η γελοιοποίηση έχει όρια. Στην αρχή, αυτή η κίνηση με είχε ενθουσιάσει. Έλεγα «μπράβο, άνθρωποι από την κοινωνία», αλλά τη διαχώρισα όταν έγινε κόμμα. Είδα έναν κυριούλη με ένα κοστουμάκι και γραβατούλα, ο κ. Βούλγαρης, να εκφωνεί λόγο. Ένα λόγο οποιουδήποτε πολιτευτή της τελευταίας 30ετίας. Πολύ καλός ήταν. Είπα εγώ ότι δεν ήταν καλός; Δεν λέει απολύτως τίποτα. Λέει για δημοκρατία και αξιοκρατία. Έχετε ακούσει κανένα λόγο οποιασδήποτε παράταξης που να λέει κάτι διαφορετικό; Και να το πει, πρέπει να το πιστέψω;

Ο κ. Σαμαράς το έλεγε όταν έκανε την Πολιτική Άνοιξη ότι είναι καταλύτης. Ο κ. Σημίτης, όταν έκανε τον εκσυγχρονισμό του ΠΑΣΟΚ, έλεγε ότι είμαστε καταλύτες. Όλοι το ίδιο λένε. Ότι είναι καταλύτες και πρωτοπόροι, που μας προτείνουν δημοκρατία, αξιοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και να πολεμήσουμε τη διαφθορά. Αυτό κάνει κάτι καινούργιο; Μαζεύουν τον κόσμο, διότι δεν έχουν κάτι να πουν. Ποια είναι η θέση τους επί της σχέσης Εκκλησίας και Κράτους ή του εκλογικού συστήματος. Δεν θα βγουν να πουν τίποτα ή θα πουν τα ίδια. Διότι εάν είχαν ιδέες, θα είχαν βγει να τις εκφράσουν. Είναι άνθρωποι 60 ετών… Πόσο είναι; 50 ετών; Βρήκατε έναν άνθρωπο (σ.σ.: Ανδρέα Παπαδόπουλο) που είναι 35;

Ο Τατσόπουλος πόσο είναι; Δημοκρατική παπάρα είναι; Δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ; Μπορεί να άλλαξε…
Έχω καταλάβει ότι το λαϊκό αίτημα έχει δύο κεφάλια. Τα οποία είναι αδιαπραγμάτευτα από την πλευρά του κόσμου. Το ένα είναι να φύγει το παλιό πολιτικό προσωπικό. Οποιαδήποτε κίνηση που έχει παλαιά στελέχη κομμάτων ή παλαιούς υπουργούς οποιουδήποτε κόμματος δεν έχει ελπίδα να επικρατήσει ως νεωτερική λύση. Αν είναι Ν.Δ., συνεχίζει ως Ν.Δ., αναλαμβάνοντας το βάρος να είναι Ν.Δ. Αν είναι ΠΑΣΟΚ, το ίδιο. Αλλά νέα λύση με τα παλαιά υλικά, οικοδομή με τα ίδια υλικά, δεν γίνεται. Γιατί δεν μπαίνουν τα 10 νέα στελέχη χωρίς τους 58 τότε μπροστά; Τι είναι οι 58; Γιατί δεν μπαίνουν μόνοι τους μπροστά;

Δεύτερο αίτημα είναι το πιο δύσκολο: ότι ο λαός θέλει συγκεκριμένες απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα, που έχουν μπει από την πραγματικότητα».

Πηγή φωτογραφίας:Fosphotos.com/Παναγιώτης Τζάμαρος

Your browser does not support the audio element.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa