Παρασκηνιακά

Παίζει «δυνατά» η Ντόρα για την επόμενη μέρα της ΝΔ – Τα σενάρια και οι σκέψεις Καραμανλή

Ντόρα Μπακογιάννη

Τα σενάρια για την επόμενη μέρα της Νέας Δημοκρατίας που ακούγονται το τελευταίο διάστημα είναι πολλά παρά το γεγονός πως βουλευτές και κορυφαία στελέχη τονίζουν πως δεν υφίσταται θέμα ηγεσίας.

Κοινή συνισταμένη στα περισσότερα από αυτά τα σενάρια είναι το όνομα της Ντόρας Μπακογιάννη που φαίνεται να παίζει δυνατά για μεταβατική πρόεδρος χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται επί του παρόντος πως η ίδια ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο.

Το σενάριο του μεταβατικού προέδρου προβλέπει πως η Νέα Δημοκρατία θα μπει σε μία φάση αναδιοργάνωσης και ανασύνταξης με στόχο τον επανακαθορισμό της πολιτικής ταυτότητας της μεγάλης Κεντροδεξιάς παράταξης ώστε να ξανασυναντηθεί με την κοινωνία.
Δεν είναι λίγοι οι «γαλάζιοι» βουλευτές και στελέχη που θεωρούν πως η Ντόρα Μπακογιάννη έχει το απαιτούμενο ειδικό βάρος για αυτή τη θέση.

Οι σκέψεις του Καραμανλή

Με προβληματισμό παρακολουθεί τις εσωκομματικές εξελίξεις στη ΝΔ ο πρώην πρωθυπουργός κ. Καραμανλής που κρίνει πως η παράταξη πρέπει να ξαναβρεί την ταυτότητα της.

Ο ίδιος φαίνεται πως δεν είναι αρνητικός σε ένα σενάριο που προβλέπει πως η κα Μπακογιάννη θα είναι μεταβατική πρόεδρος.
Αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα τον κ. Καραμανλή είναι η δημοσκοπικές επιδόσεις της ΝΔ που δείχνουν πλέον πως ο χρόνος για αλλαγές δεν είναι απεριόριστος όσο κάποιο δείχνουν να πιστεύουν.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa