Κοινωνία

Πανικός για μια θέση σε νοσοκομείο: Έχουν υποβληθεί 50.000 αιτήσεις για 690 θέσεις

Νοσοκομείο

Στο «κόκκινο» βρίσκεται το σύστημα του ΑΣΕΠ λόγω των εκατομμυρίων χτυπημάτων και τις προσπάθειες των υποψηφίων που επιθυμούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση για πρόσληψη σε νοσοκομείο.

Η προκήρυξη που δημοσιοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες αφορά προσλήψεις 690 ατόμων δευτεροβάθμιας και τεχνολογικής εκπαίδευσης για θέσεις νοσηλευτών, παραϊατρικών επαγγελμάτων αλλά και διοικητικών υπαλλήλων νοσοκομείων.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, σύμφωνα πάντα με εκτιμήσεις, έχουν υποβλήθεί αιτήσεις από 50.000 άτομα. Αυτό σημαίνει ότι στους 1.000 υποψηφίους μόνο 14 άτομα θα επιτύχουν στο διαγωνισμό.

Ενδεικτικό της φρενίτιδας που επικρατεί, ήταν το γεγονός πως κάποια στιγμή που επανήλθε το σύστημα μετρήθηκαν 4.000.000 «χτυπήματα» μέσα σε μία ώρα φανερώνοντας την αγωνία των νέων ανθρώπων που ψάχνουν μια θέση εργασίας.

Λόγω της πρωτόγνωρης κατάστασης για τα δεδομένα του ΑΣΕΠ, έχει δοθεί τρεις φορές παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων εξαιτίας των τεχνικών προβλημάτων ενώ αναμένεται να δοθεί άλλη μία μέχρι την Τρίτη. Παράλληλα τη μηχανογράφηση θα στηρίξουν νέοι servers ώστε να εξυπηρετηθεί ο μεγάλος όγκος των υποψηφίων.

«Είχαν να προσλάβουν 5 χρόνια άνθρωποι στα νοσοκομεία. Είναι λογικό να γίνει χαμός» σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος ενώ προσθέτει: «Δεν αποκλείεται να δημιουργούνται επίτηδες τεχνικά προβλήματα για να χρονοτριβούν αφού δεν έχουν χρήματα να καλύψουν τις νέες προσλήψεις. Να δείτε ότι θα καθυστερήσουν τις προσλήψεις έως το καλοκαίρι».

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa