Παράξενα

Πάντα προσποιούνταν εγκυμοσύνη για…καλύτερη 24ωρη φροντίδα

Αναβλήθηκε η πρώτη ζωντανή μετάδοση της γέννησης ενός πάντα στην Κίνα καθώς μετά από δύο μήνες παρακολούθησης, η «μητέρα» πάντα προσποιούνταν εγκυμοσύνη για να δέχεται καλύτερη μεταχείριση. Οι ειδικοί κάνουν λόγο για το εξυπνότερο πάντα.

Οι ψεύτικες εγκυμοσύνες είναι συνηθισμένες σε γιγαντιαία πάντα αλλά οι φύλακες στο κέντρο αναπαραγωγής των πάντα στην επαρχία Σιτσουάν θεώρησαν ότι το εξάχρονο θηλυκό πάντα επιδεικνύει συμπεριφορά που την έμαθε κάτι που την ξεχωρίζει από την μέση αρκούδα για την εξυπνάδα της.

Το γιγαντιαίο πάντα άρχισε να δείχνει σημάδια της εγκυμοσύνης, συμπεριλαμβανομένων μειωμένη όρεξη και κινητικότητα, τον Ιούλιο, και επιλέχθηκε για την πρώτη ζωντανή μετάδοση της γέννησης ενός πάντα, κάτι που έλαβε μεγάλη δημοσιότητα.

«Αφότου δείχνουν προγεννητικά σημάδια, οι μητέρες μετακινούνται σε μονόκλινα δωμάτια με κλιματισμό και δέχονται εικοσιτετράωρη φροντίδα», είπε ο Wu Kongju, ειδικός στο ερευνητικό κέντρο για την αναπαραγωγή γιγαντιαίων πάντα στο Chengdu.
«Επίσης λαμβάνουν περισσότερα ψωμάκια, φρούτα και μπαμπού, και έτσι μερικά έξυπνα πάντα χρησιμοποιούν την ψεύτικη εγκυμοσύνη προς όφελός τους, για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους», υπογράμμισε.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

   

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa