Πολιτική

Παντελής Καψής: Οι προσλήψεις στη Δημόσια Τηλεόραση δεν έγιναν αξιοκρατικά

Παντελής Καψής

Προβληματισμό και ερωτήματα προκάλεσε μια αποστροφή του υφυπουργού για τη Δημόσια Τηλεόραση, Παντελή Καψή στην Ολομέλεια της Βουλής, μετά την δήλωση του ότι οι προσλήψεις στο μεταβατικό  φορέα δεν έγιναν αξιοκρατικά.

Ο Παντελής Καψής υπογράμμισε ότι «οι προσλήψεις στη Δημόσια Τηλεόραση δεν έγινα αξιοκρατικά, αλλά με αντικειμενικά και κοινωνικά κριτήρια και με διαφάνεια», κάνοντας τον απολογισμό του υπουργικού του έργου.

Επιπλέον, τόνισε  ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του έκανε «εξαντλητικό διάλογο» με τους εκπροσώπους των εργαζομένων επιτυγχάνοντας συμφωνία με την πλειοψηφία για την πρόσληψη 2.000 εργαζομένων στον μεταβατικό φορέα, καθώς και συμφωνία για πλήρη αποζημίωση για όσους δεν προσληφθούν.

Ο Π.Καψής δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς δεν προχώρησε γιατί ορισμένοι συνδικαλιστές δεν τη δέχθηκαν και ορισμένοι από αυτούς είναι σήμερα υποψήφιοι ΣΥΡΙΖΑ», ενώ πρόσθεσε: «το δεύτερο βήμα ήταν η δημιουργία της ΔΤ. Η στελέχωση δεν έγινε αξιοκρατικά αλλά με αντικειμενικά και κοινωνικά κριτήρια και διαφάνεια».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου από την πλευρά της έκανε λόγο για κακοδιαχείριση και διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, ζητώντας εξηγήσεις για απευθείας αναθέσεις αρκετών χιλιάδων ευρώ.

Παράλληλα, ζήτησε εξηγήσεις από τον υφυπουργό τόσο για τη διαδικασία προσλήψεων στο νέο φορέα, όσο και για το γεγονός ότι δεν έχουν καταβληθεί ακόμη οι αποζημιώσεις στους απολυμένους της ΕΡΤ.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa