Κοινωνία

«Παραλύει» ιδιωτικός και δημόσιος τομέας την Τετάρτη – «Χειρόφρενο» σε ΟΣΕ, προαστιακό και τρόλεϊ – «Αγκυρα» στα πλοία

ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ

Απεργιακό μπλακ άουτ θα έχουμε αύριο, Τετάρτη 5 Νοεμβρίου, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει από κοινού, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στις 11 π.μ. είναι προγραμματισμένο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίον του Άρεως, ενώ το ΠΑΜΕ ετοιμάζει συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στις 10.30 στην Ομόνοια.

Την απεργία στηρίζουν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στις ΔΕΚΟ, στα Ταμεία και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι τραπεζικοί και οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι εκπαιδευτικοί και οι γιατροί. Στην απεργία έχουν επίσης ανακοινώσει πως θα συμμετέχουν η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας καθώς και η Ομοσπονδία Τριτέκνων.

Όσον αφορά τα πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς, αυτό είναι μια… πονεμένη ιστορία. Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν όλο το 24ωρο τα τρένα του ΟΣΕ, ο Προαστιακός και τα τρόλεϊ, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην κινητοποίηση, ενώ τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Κανονικά αναμένεται να κινηθούν ηλεκτρικός, τραμ και μετρό, με εξαίρεση το τμήμα Δ. Πλακεντίας – αεροδρόμιο).

Παράλληλα, η ΠΝΟ έχει ανακοινώσει πως θα κρατήσει τα πλοία αγκυροβολημένα στα λιμάνια, ενώ από τις 12.00 μέχρι τις 15.00, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έχουν εξαγγείλει τρίωρη στάση εργασίας. 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER