Κοινωνία

Παροχή υπηρεσιών από στρατιωτικούς γιατρούς σε μικρά νησιά του Αιγαίου

Στρατιωτικοί γιατροί

Με σκοπό την παροχή υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους των μικρών νησιών του Αιγαίου οι επόμενοι σταθμοί του πλοίου γενικής υποστήριξης «Προμηθεύς» είναι η Χάλκη, η Σύμη, η Τήλος, οι Φούρνοι, το Αγαθονήσι, οι Λειψοί, οι Αρκοί και η Αμοργός.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος προληπτικής ιατρικής και πρωτοβάθμιας περίθαλψης, το πλοίο κατέπλευσε το Σαββατοκύριακο στην Κάσο.

Στο πλοίο, που διαθέτει μια πλήρη θεραπευτική μονάδα, εξοπλισμένη με χειρουργείο, μονάδα εντατικής θεραπείας, θάλαμο ασθενών, ακτινολογικό-μικροβιολογικό εργαστήριο και οδοντιατρείο, επιβαίνει μια διευρυμένη διακλαδική ομάδα (και από τα τρία σώματα) ιατρών των ακόλουθων ειδικοτήτων: Γενικός χειρουργός (ΣΞ), παθολόγος (ΣΞ), καρδιολόγος (ΠΑ), γυναικολόγος (ΠΝ), ακτινολόγος (ΠΝ), οφθαλμίατρος (ΠΝ), παιδίατρος (ΠΝ), μικροβιολόγος (ΠΝ), οδοντίατρος (ΠΝ), καθώς και νοσηλευτές.

Η διακλαδική ομάδα θα μπορεί επιπλέον αυτή τη φορά, να εξετάζει τους ασθενείς με τη χρήση του φορητού υπερηχοτομογράφου και του μικροβιολογικού αναλυτή.

Σημειώνεται ότι το Σεπτέμβριο εξετάστηκαν συνολικά 421 πολίτες των μικρών νησιών των Κυκλάδων και του Ανατολικού Αιγαίου.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa