Πολιτική

Παρουσία Τσίπρα με νόημα στην επιτροπή «Αλήθειας»

Αλέξης Τσίπρας

Παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Αλήθειας για το χρέος με την Πρόεδρο της Βουλής να ανοίγει τις εργασίες. Η παρουσία των Πρωθυπουργού, υπουργών και παραγόντων της δημόσιας ζωής του τόπου αποτελεί εμμέσως πλην σαφώς την απάντηση της ΠτΒ στις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν μια μέρα πριν με την απουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας από την σημερινή συνεδρίαση, ενώ αυτή είχε προαναγγελθεί.

Ο κ. Παυλόπουλος πάντως στον χαιρετισμό του σημείωσε χαρακτηριστικά πως η συνάντησή του με τον Αυστριακό καγκελάριο καθιστά αδύνατη την συμμετοχή του στην συνεδρίαση και εκφράζει την «ειλικρινή αναγνώριση» στην έρευνα της επιτροπής και επισημαίνει τα «αδιαμφισβήτητα» εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.
Η κ. Κωνσταντοπούλου άσκησε κριτική κατά του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του τελευταίου για την πορεία των διαπραγματεύσεων και την ελληνική κυβέρνηση λέγοντας ότι: «Ο κ. Γιούνκερ αξιώνει την υποταγή του λαού» για να προσθέσει πως: «παρασιωπά ότι επί πρωθυπουργίας του συγκροτήθηκε ένα σκανδαλώδες πλαίσιο φοροδιαφυγής που προσφάτως αποκαλύφθηκε με τα Luxleaks και επέτρεψε σε εκατοντάδες επιχειρήσεις – πολλές δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα – να φοροδιαφεύγουν. Αποτέλεσμα η απώλεια εκατοντάδων εκατομμυρίων για το ελληνικό δημόσιο». Για να ανεβάσει και άλλο τους τόνους αναρωτωμενη: «Με ποιο ηθικό επιχείρημα και νομιμοποίηση επιχειρείται να κανοναρχηθεί ένας λαός που δεν έφταιξε. Να υποταχθεί στο όνομα του χρέους που διόγκωσαν οι ίδιοι εκείνοι που αναλαμβάνουν να υποδείξουν τους τρόπους αποπληρωμής τους».

Εκτός από τον Πρωθυπουργό το παρών δίνουν αρκετοί υπουργοί όπως οι Δημήτρης Στρατούλης, Γιώργος Κατρούγκαλος, Νίκος Παρασκευόπουλος, Παναγιώτης Νικολόπουλος, Θεανώ Φωτίου κ.α., ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου Αλέξης Μητρόπουλος και πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης παρόντες είναι ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Κασιμάτης, ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου και ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης.

Εντύπωση και ενδιαφέρον προκαλεί  η παρουσία του γνωστού μουσικοσυνθέτη κ. Σταμάτη Κραουνάκη όπου και πολλοί αναρωτήθηκαν με ποια ιδιότητα παρευρέθη.

ΑΝΤ. ΑΝΤ.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa