Κοινωνία

Πέντε επιβάτες και το πλήρωμα κρατά ο αεροπειρατής – Τι ζητά από τις αρχές

Αεροπειρατεία

Σχεδόν όλοι οι επιβάτες της πτήσης MS 181, όπου έχει σημειωθεί αεροπειρατεία και η οποία στις 8:46 προσγειώθηκε στη Λάρνακα, έχουν απελευθερωθεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από τον αεροπειρατή κρατούνται το πλήρωμα και πέντε ακόμη επιβάτες. Πρόκειται για τρεις Βρετανούς, έναν Ιταλό και έναν Ιρλανδό.

Οι διαπραγματεύσεις γίνονται μεταξύ του Λίβυου αεροπειρατή και της αστυνομίας, μέσω του πιλότου.

Ανάμεσα σε όσους απελευθερώθηκαν είναι και δύο Μητροπολίτες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, οι Ιωαννουπόλεως Δαμασκηνός και Μιτρίας Νικόδημος.

Οι πρώτες πληροφορίες για την πτήση MS181 μιλούν για έναν αεροπειρατή, ο οποίος λίγο πριν τις 10 το πρωί άρχισε να απελευθερώνει επιβάτες. Ο αεροπειρατής απείλησε να ανατινάξει τη ζώνη με εκρηκτικά που φορά ενώ η αστυνομία έλαβε εντολή να μείνει μακριά από το αεροσκάφος.

Όσον αφορά τον αριθμό των επιβαινόντων, ενώ στην αρχή αναφέρθηκε πως είναι 81, τελικά πρόκειται για 55 επιβάτες και επταμελές πλήρωμα. Όπως έγινε γνωστό από αιγυπτιακά ΜΜΕ, εντός του αεροσκάφους επιβαίνουν 10 Αμερικανοί και 8 Βρετανοί.

Στο αεροδρόμιο της Λάρνακας έχει μεταβεί ο ΕΑΟ (Ειδικός Αντιτρομοκρατικός Ουλαμός) της Κυπριακής Αστυνομίας. Έχει ζητηθεί να απομακρυνθούν τα περιπολικά της αστυνομίας για να γίνει αποβίβαση των γυναικόπαιδων. Ωστόσο εκπρόσωπος της κυπριακής αστυνομίας που μίλησε στα ΜΜΕ είπε ότι δεν έχουν μέχρι στιγμής καμία επαφή με τους αεροπειρατές.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται συνάντηση του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και το θέμα της αεροπειρατείας απασχολεί εκ των πραγμάτων του δύο άντρες.

Επίσης, στην Κύπρο, έχει στηθεί κέντρο διαχείρισης κρίσεων στο υπουργείο Εξωτερικών με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών, Αμυνας, Συγκοινωνιών και Δημοσίας Τάξης.

Το αεροδρόμιο Λάρνακας έχει κλείσει και οι πτήσεις εκτρέπονται προς άλλα αεροδρόμια.

eikona

2 1

egyptair

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa