Κόσμος

Πιθανόν συνετρίβη στη θάλασσα το Airbus της AirAsia (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Airbus AirAsia

Συνετρίβη στη θάλασσα το αεροσκάφος της εταιρείας AirAsia από τη Μαλαισία που μετέφερε 162 επιβάτες και πλήρωμα και εξαφανίστηκε πριν από 24 ώρες από τα ραντάρ μετά την αποτυχημένη προσπάθεια των πιλότων να αλλάξουν πορεία στην πτήση του αεροπλάνου για να αποφύγουν μια καταιγίδα, σύμφωνα με τα όσα εκτιμά ανώτερος αξιωματούχος της Ινδονησίας.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας και διάσωσης στο πρακτορείο ειδήσεων της Ινδονησίας: «Με βάση την εκτίμηση της ομάδας που συντονίζει την έρευνα (το αεροσκάφος) βρίσκεται μέσα στο νερό», απέφυγε όμως να πει μια πιθανή τοποθεσία συντριβής του αεροπλάνου.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Μπαμπάνγκ Σοελίστιο  δήλωσε: «Με δεδομένες τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας και τις εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες ο τόπος της συντριβής είναι στη θάλασσα, η υπόθεση που διαμορφώνεται είναι ότι το αεροσκάφος βρίσκεται στον βυθό της θάλασσας. Είναι μία προσωρινή εκτίμηση η οποία μπορεί να αναπτυχθεί με την αποτίμηση των αποτελεσμάτων της έρευνας».

Από τα ξημερώματα σήμερα το πρωί οι αρχές της Ινδονησίας ερευνούν στη Θάλασσα της Ιάβας, προκειμένου να εντοπίσουν το Airbus A320 της AirAsia που εξαφανίστηκε την Κυριακή κατά τη διάρκεια πτήσης από την πόλη Σουραμπάγια της Ινδονησίας προς την Σιγκαπούρη.

Μάλιστα, η Κίνα προσφέρθηκε να στείλει αεροσκάφη και πλοία για να συνδράμει στην αναζήτηση του αεροσκάφους της AirAsia που εξαφανίσθηκε χθες κατά την πτήση του από την πόλη Σουραμπάγια της Ινδονησίας στη Σιγκαπούρη.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της έρευνας και διάσωσης της Ινδονησίας είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η Ινδονησία δεν διαθέτει τα αναγκαία μέσα, όπως υποβρύχια, για να ανασύρει ένας αεροσκάφος από τον βυθό της θάλασσας, αλλά θα ζητήσει τη βοήθεια άλλων κρατών εάν παραστεί ανάγκη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεδομένων των ελλείψεών μας στην τεχνολογία, έχω εργασθεί σε συντονισμό με τον υπουργό Εξωτερικών για να μπορέσουμε να δανειστούμε (μέσα) από άλλες χώρες που έχουν προτείνει βοήθεια. Πρόκειται για τη Βρετανία, τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Δείτε το βίντεο:

Airbus AirAsia

Airbus AirAsia

 

Airbus AirAsia

 

Airbus AirAsia

 

Airbus AirAsia

 

Airbus AirAsia

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa