Παρασκηνιακά

Ποδαρικό στα μέσα Γενάρη από την τρόικα

η τρόικα για τη δόση

Στα  μέσα Γενάρη θα κάνει ποδαρικό στην χώρα μας η τρόικα  προκειμένου να αρχίσει ο τέταρτος γύρος της αξιολόγησης που ξεκίνησε το Σεπτέμβρη του 2013.

Στις συζητήσεις που θα έχει ο Γιάννης Στουρνάρας  με τους  Πόουλ Τόμσεν ( ΔΝΤ), Ματίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ ( ΕΚΤ)  θα προσπαθήσει να υπερπηδήσει  -χωρίς νέα μέτρα–  το χάσμα του 1,2 δισ. ευρώ  που  αφορά στο δημοσιονομικό κενό του 2014.
Βασικός στόχος του υπουργού Οικονομικών είναι η διαπραγμάτευση για την εκταμίευση της δόσης των 3,1 δισ. ευρώ από την πλευρά της ΕΕ στο Eurogroup της 27ης Ιανουαρίου και των δύο δόσεων των 1,8 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ (σύνολο 3,6 δισ. ευρώ) στο τέλος Φεβρουαρίου ή στις αρχές Μαρτίου.

Να σημειωθεί πως οι επικεφαλής των ελεγκτών βρίσκονται σε σε συνεχή επαφή με το οικονομικό επιτελείο της χώρας προκειμένου να ενημερώνονται για την πορεία των ανοιχτών θεμάτων ( προσχέδιο Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, ομαδικές απολύσεις, εμπορικές μισθώσεις, διαθεσιμότητα  κ.α) που άφησαν πίσω τους φεύγοντας από την Αθήνα για για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

 

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa