Αυτοκίνητο

Ποιο ιστορικό grand prix της F1 κινδυνεύει να μείνει εκτός;

Αναστάτωση επικρατεί στους φίλους της F1 μετά από ένα δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «’Il Fatto Quotidiano» που αναφέρει ότι απέτυχαν οριστικά οι διαπραγματεύσεις για την παραμονή του G.P. της Μοντσα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Μπέρνι Έκλεστοουν απαιτεί 25 εκατομμύρια ευρώ για την παραμονή της θρυλικής Μόντσα στο καλεντάρι της Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Formula 1. Η συγκεκριμένη απαίτηση του ισχυρού άνδρα της F1 είχε προκαλέσει στο πρόσφατο παρελθόν και την αντίδραση του Ιταλού Πρωθυπουργού, Ματέο Ρέντζι, προειδοποιώντας τον δημόσια και λέγοντας χαρακτηριστικά  «κάτω τα χέρια από τη Μόντσα».

Το διαζύγιο θα είναι καταστροφικό για όλες τις πλευρές και φαίνεται πως συνεχίζονται κάποιες διαπραγματεύσεις μεταξύ της εταιρείας του Έκλεστοουν και των διαχειριστών του Autodromo Nazionale Monza.

Ο Βρετανός που είναι σχεδόν σίγουρο, πως δεν θέλει να χάσει από το καλεντάρι όλους τους ιστορικούς αγώνες της F1 δήλωσε πεπεισμένος ότι η Μόντσα θα συνεχίσει να φιλοξενεί grand prix και δήλωσε στην ιταλική Gazzetta dello Sport «είμαι σίγουρος, ότι στο τέλος θα καταλήξουμε σε μία θετική ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων».

Θυμίζουμε ότι οι πιλότοι της F1 αγωνίζονται στη Μόντσα από το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 το 1950 με μοναδική εξαίρεση το 1980. Μάλιστα η συγκεκριμένη πίστα ανήκει στις γρηγορότερες και απαιτητικότερες του θεσμού.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa