Οικονομία

Ποιοι και γιατί βάζουν μπλόκο στη δίκη Siemens

Siemens

Πέρασαν 10 χρόνια από την στιγμή που ξέσπασε το σκάνδαλο Siemens με την Δικαιοσύνη να κωλυσιεργεί χαρακτηριστικά όχι μόνο στην απόδοση ευθυνών, αλλά στο να ξεκινήσει επιτέλους η πολύκροτη δίκη στο Τριμελές Εφετείο  Κακουργημάτων Αθηνών.

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, το Ελληνικό Δημόσιο και ειδικότερα το υπουργείο Δικαιοσύνης, για ακόμη μια φορά, δεν έχει λάβει καμία πρόνοια έτσι ώστε  η δίκη για το μεγαλύτερο μεταπολιτευτικό σκάνδαλο στην Ελλάδα, να μπορεί να διεξαχθεί και να μην οδηγηθεί  -με την έναρξή της-  σε διακοπή, για  καθαρά πρακτικούς λόγους (μικρή αίθουσα), αλλά και για δικονομικούς λόγους που ήδη έχουν τεθεί από τους Γερμανούς εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Τα προβλήματα που ανακύπτουν με την έναρξη της δίκης και εκθέτουν τη χώρα μας σε διεθνές επίπεδο, είναι κατ’ αρχάς ότι η δικαστική αίθουσα είναι πολύ μικρή για να χωρέσουν οι 64 κατηγορούμενοι και οι 150 και πλέον συνήγοροι τους.

Ακόμη, οι 13 Γερμανοί κατηγορούμενοι δεν έχουν λάβει σε μετάφραση το παραπεμπτικό βούλευμα των 4.592 σελίδων, καθώς το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει διαθέσει το κονδύλι των 90.000 ευρώ, περίπου, που απαιτείται για την μετάφρασή του.

Διαβάστε περισσότερα στο: toxrima.gr

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa