Παρασκηνιακά

Ποιοι παίρνουν τις θέσεις των Λαφαζανικών βουλευτών στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ;

Κάλπες - Καρφίτσα

Του Βαγγέλη Στολάκη

Καλοκαιρινή… ραστώνη και ξεκούραση για τα επιτελεία των κομμάτων στη Θεσσαλονίκη, ακόμα και τώρα λίγες ώρες αφότου ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την παραίτηση της κυβέρνησής του. Άλλωστε όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται κεντρικοπολιτικά και ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί η ημερομηνία διεξαγωγής των επικείμενων εκλογών, παρά το γεγονός ότι το σενάριο για 20 Σεπτεμβρίου είναι το επικρατέστερο.

Η παραίτηση του πρωθυπουργού υπήρξε η αφορμή να επιστρέψουν οι εκπρόσωποι του λαού από τα μπάνια τους και να είναι stand by και σε ετοιμότητα για τις κάλπες που θα στηθούν. Σε επίπεδο νομού Θεσσαλονίκης εκτιμάται πως δεν θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στις λίστες- ψηφοδέλτια των υποψηφίων βουλευτών και πως η σειρά θα κρατηθεί ανάλογα με την σταυροδοσία που έλαβε ο κάθε υποψήφιος στις εκλογές του Ιανουαρίου. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως δεν θα υπάρξουν… εκπλήξεις σε περίπτωση που γίνει κάποια μεταγραφή σημαντικής προσωπικότητας από κάποιο κόμμα σε κάποιο άλλο!

ΣΥΡΙΖΑ και Λαφαζανικοί

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι λίστες του ΣΥΡΙΖΑ λόγω της διαφωνίας της Αριστερής Πλατφόρμας και του χάσματος του επικεφαλής αυτής, Παναγιώτη Λαφαζάνη με το Μέγαρο Μαξίμου. Η Αριστερή Πλατφόρμα, η οποία μόλις χθες ανακοίνωσε τη δημιουργία της ανεξάρτητης κοινοβουλευτικής ομάδας με το όνομα «Λαϊκή Ενότητα»  στη Θεσσαλονίκη μετρά τρεις βουλευτές, δυο στην πρώτη περιφέρεια και μια στην δεύτερη.

Διαβάστε περισσότερα στο:  karfitsa.gr

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER