Πολιτική

Ποιοι βουλευτές της αντιπολίτευσης «φλερτάρουν» με το όχι

Βουλή

Όρους στο παρά πέντε της ψήφισης της συμφωνίας, θέτουν αρκετοί βουλευτές της αντιπολίτευσης, προκειμένου να προχωρήσουν ή όχι στην ψήφιση την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ορισμένοι βουλευτές της αντιπολίτευσης, δεν θεωρούν τίποτα δεδομένο, παρά το γεγονός ότι τα κόμματά τους έχουν ως βασική γραμμή την υπερψήφισή.

Ειδικότερα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνει ότι ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να παραδεχτεί ότι δημαγώγησε, θα πρέπει να προχωρήσει σε αλλαγή του εκλογικού συστήματος, θα πρέπει να πάρει πρωτοβουλία για να αντικατασταθεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην Προεδρία της Βουλής και θα πρέπει να δεσμευτεί ότι δεν θα προκηρύξει εκλογές.

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από την πλευρά του, έχει σημειώσει πως ο κ. Τσίπρας θα πρέπει ρητά να δεσμευτεί πως θα τηρήσει τη Συμφωνία. «Δεν έχει αξία να ψηφίζουμε πράγματα που σε 1-2 μήνες δεν πρόκειται να προχωρήσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, έχει αποστείλει επιστολή στη Φώφη Γεννηματά, στην οποία αφήνει να διαφανεί πως σκέφτεται να μην ψηφίσει τη Συμφωνία. Στην επιστολή αναφέρει: «Αν δεν υπάρξει ένα κοινό πολιτικό και προγραμματικό πλαίσιο με την κυβέρνηση, η στήριξή της εκ μέρους μας θα ισοδυναμούσε με εν λευκώ υποταγή στις προθέσεις της να εξακολουθεί να πολιτεύεται εκτός πολιτικής, οικονομικής και ευρωπαϊκής πραγματικότητας».

Σε ανάλογη γραμμή βρίσκεται και ο βουλευτής του «Ποταμιού» Γρηγόρης Ψαριανός, στην περίπτωση που δεν δεσμευτεί η κυβέρνηση για κατάργηση του εκλογικού «δώρου» των 50 εδρών στο κόμμα που έρχεται πρώτο στις εκλογές. Ο κ. Ψαριανός σε ανάρτησή του στο Facebook δήλωσε:

«Αν δεν δεσμευτεί ο Τσίπρας για κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών δεν ψηφίζω. Απέχω. Τελεία. Δεν θα παίζει Monopoly στις πλάτες των άλλων. Ούτε στα ζάρια τη χώρα, μονά -ζυγά δικά του…».

Τέλος τον σκεπτικισμό του έχει εκφράσει και ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης για το αν θα πρέπει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να στηρίξει τη συμφωνία:

«Θα πρέπει να δούμε αν θα ψηφίσουμε αυτή τη συμφωνία στα όργανά μας, εγώ θα ταχθώ με την πλειοψηφία», δήλωσε χθές

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa