Πολιτική

«Πόλεμος» ανακοινώσεων για την πρόσκληση της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης

ΠΑΣΟΚ

Να ανακαλέσει την πρόσκληση στους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ζητεί από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστα, το ΠΑΣΟΚ.

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου γίνεται λόγος για «οδυνηρή έκπληξη» και αγανάκτηση από πλευράς του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την πρόσκληση.

«Ο περιφερειάρχης φαίνεται δεν έχει ενημερωθεί πως η Χρυσή Αυγή έχει χαρακτηριστεί από τις ανακριτικές αρχές ως εγκληματική οργάνωση, ότι η ηγεσία της έχει προφυλακιστεί εξαιτίας αυτού, ότι έχει ως σκοπό την κατάλυση της δημοκρατίας, του κοινοβουλευτισμού και την εγκαθίδρυση ναζιστικού καθεστώτος» αναφέρεται σχετικά.

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, ο περιφερειάρχης και η διοίκησή του πρέπει να καταλάβουν ότι οι Έλληνες έχουν μνήμη, τιμούν τα θύματα του ναζισμού και τιμωρούν τους νοσταλγούς του φασισμού, για αυτό αγωνίζονται ενάντια σε κάθε μορφής ολοκληρωτικού καθεστώτος και τις επιπτώσεις του: «έχουν τη δύναμη και τη θεσμική θωράκιση για την αντιμετώπιση των επιγόνων του ναζισμού» .

Οι πολιτικοί άνδρες κρίνονται από τη στάση τους στα ζητήματα ουσίας και όχι στους τύπους, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Αυτό επιβάλλουν τα ήθη των Ελλήνων και αυτό οφείλει να πράξει. Τέτοιο ήταν το “όχι” των Ελλήνων» καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Καμία δυνατότητα να εφαρμοστεί κάτι διαφορετικό από αυτό που ορίζει ο νόμος

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο του υπουργείου Εσωτερικών, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι υποχρεωμένη να αποστείλει προσκλήσεις για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου σε όλους τους βουλευτές, όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο, αναφέρεται σε ανακοίνωση της περιφέρειας – απάντηση στις ανακοινώσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

«Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν υπάρχει απολύτως καμία δυνατότητα να εφαρμοστεί κάτι διαφορετικό από αυτό που ορίζει ο νόμος» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa