Κόσμος Κύπρος

«Πολιτικές σκοπιμότητες από την Μέρκελ»

Στεφανος-στεφανουΑπάντηση έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Στέφανος Στεφάνου, στις χθεσινές δηλώσεις της Αγκελα Μέρκελ

ότι δε γίνεται να υπάρξουν ειδικές συνθήκες διάσωσης για την Κύπρο.

«Είναι φανερό πως υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από τα διάφορα θέματα που εγείρονται από ορισμένες χώρες», ανέφερε ο κ. Στεφάνου και πρόσθεσε «ότι η δανειακή σύμβαση της Κύπρου αποτελεί μέρος της προεκλογικής εκστρατείας στη Γερμανία».

«Η Κύπρος δεν ζήτησε ειδική μεταχείριση από την Ευρώπη για τη δανειακή σύμβαση. Αυτό που ζητήσαμε είναι η εφαρμογή της κοινοτικής αλληλεγγύης έναντι μιας χώρας που είναι παραδεκτό από όλους ότι είναι θύμα μιας ευρωπαϊκής απόφασης για κούρεμα του ελληνικού χρέους».

Ενώ ο κύριος Στεφάνου ζήτησε δίκαιη και ισορροπημένη μεταχείριση για να μπορέσει να ξεπεράσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, σημείωσε ότι δεν υπάρχουν ειδικά κριτήρια για τη χώρα του, σε σχέση με τους όρους του μνημονίου και ότι δεν πρόκειται να υπάρξει δανειακή σύμβαση, που να μην περιλαμβάνει όρους για οικονομικές μεταρρυθμίσεις, όπως οι ιδιωτικοποιήσεις.

Επίσης, επισήμανε ότι οι επίσημες τοποθετήσεις της κάθε χώρας γίνονται στο Eurogroup και προσέθεσε ότι στις 21 Ιανουαρίου η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει.

«Συμφωνούμε πως είναι σημαντικό ότι η τρόικα θα πρέπει να συνομιλήσει με την Κύπρο και ότι δεν μπορεί να υπάρξουν ειδικές συνθήκες για την Κύπρο επειδή στην Ευρώπη έχουμε κοινούς κανόνες», ξεκαθάρισε η Μέρκελ, σημειώνοντας πως «είμαστε ακόμη μακριά από το τέλος των συνομιλιών».

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa