Κόσμος

Ποροσένκο: Δεν πετούσε ουκρανικό μαχητικό δίπλα στο Boeing

Πέτρο Ποροσένκο

Διέψευσε τους ισχυρισμούς της Ρωσίας σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο ότι ένα ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος πετούσε σε κοντινή απόσταση από το αεροπλάνο της εταιρείας Malaysia Airlines, λίγο πριν γίνει η συντριβή, υπογραμμίζοντας πως τα ουκρανικά αεροσκάφη βρίσκονταν στο έδαφος την ώρα εκείνη.

Ο Ποροσένκο έσπευσε να απαντήσει στην ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και ανέφερε ότι ένα αεροσκάφος της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας πέταξε πολύ κοντά, σε απόσταση 3 ως 5 χλμ., από το Μαλαισιανό επιβατικό αεροσκάφος, δηλώνοντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN: «Η άμεση αντίδρασή μου: αυτό δεν είναι αλήθεια».

Παράλληλα, ο Ουκρανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι η χώρα του είναι ανοικτή σε οποιαδήποτε έρευνα αναφορικά με τα αεροσκάφη της, ενώ ζήτησε από τους Ρώσους να αποδείξουν τους  ισχυρισμούς τους.

Επιπλέον, ο  Ποροσένκο σημείωσε ότι την ώρα του δυστυχήματος ο εναέριος χώρος της ανατολικής Ουκρανίας παρακολουθούνταν από διάφορα συστήματα ελέγχου λέγοντας: «Όλοι γνωρίζουν ότι την ώρα που σημειώθηκε η τραγωδία όλα τα ουκρανικά αεροσκάφη, βρίσκονταν στο έδαφος».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa