Κόσμος

Πόσα λεφτά έχει ο Τραμπ;

Τράμπ

Το πιο αμφιλεγόμενο πρόσωπο της διεκδίκησης της Προεδρίας των Η.Π.Α., έρχεται σήμερα να αμφισβητήσει και…το «περιουσιολόγιο» του! Οι απόψεις διίστανται για την ακριβή περιουσία του Ντόναλντ Τραμπ, σ’ένα «χορό» δισεκατομμυρίων δολλαρίων.

Οι υποψήφιοι είναι υποχρεωμένοι να συμπληρώσουν αυτό το έγγραφο, απαριθμώντας τις εταιρείες στις οποίες μετέχουν ή έχουν συμφέροντα, καθώς και τα περιουσιακά στοιχεία τους και τα χρέη τους. Όσον αφορά τον Τραμπ, στις περισσότερες από τις κατηγορίες δεν αναφέρονται ακριβή ποσά, αλλά μόνο κατά προσέγγιση, ένα γεγονός που καθιστά αδύνατο κάθε ανεξάρτητο υπολογισμό της ακριβούς περιουσίας του υποψηφίου.

Το περασμένο Ιούλιο είχε υποβάλει μια δήλωση, στην οποία απαριθμούσε πάνω από 500 εταιρείες και το 2014 είχε δηλώσει έσοδα 362 εκατ. δολαρίων. Αυτήν την φορά δήλωσε εισοδήματα ύψους 557 εκατομμυρίων δολαρίων, χωρίς να επιβεβαιώνει ότι αυτό το ποσό καλύπτει την περίοδο 2015. Το έγγραφο, το οποίο προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμο στο κοινό, έχει έκταση 104 σελίδων. Όμως, αυτό το έγγραφο δεν είναι η δήλωση εισοδήματος που οι υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές δημοσιοποιούν με δική τους βούληση. Ο Τραμπ αρνείται να δημοσιοποιήσει δηλώσεις εισοδήματος έως ότου να τερματιστούν οι φορολογικοί έλεγχοι σε βάρος του.

Σύμφωνα με έκθεση του περιοδικού Forbes, η περιουσία του Ντόναλντ Τραμπ ανέρχεται στο ποσό των 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο ίδιος αναφέρει σε ανακοίνωση του: «Κατέθεσα την προσωπική οικονομική δήλωσή μου (PFD) και είμαι υπερήφανος για το γεγονός ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της FEC», και επιτέθηκε στον πολιτικό του αντίπαλο, Μπέρνι Σάντερς, σημειώνοντας ότι σε αντίθεση με εκείνον, ο ίδιος δεν ζήτησε παράταση της προθεσμίας υποβολής. «Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα σ’ έναν επιχειρηματία και στους ανόητους και λάτρεις του μπλα-μπλα πολιτικούς», υποστήριξε ο Τραμπ.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa