Κοινωνία

Που να κάνετε Ανάσταση στην Αθήνα

Επικρατεί η φήμη ότι οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι για την πόλη και το Πάσχα για το χωριό.

Πολλοί όμως είναι αυτοί που για πολλούς λόγους ξέμειναν στην Αθήνα… Είτε λόγω δουλείας, είτε λόγω έλλειψης χρημάτων είτε γιατί πολύ απλά δεν έχουν χωριό.

Ε και τι έγινε; Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε για εσάς  που θα μείνετε στην Αθήνα, εκκλησίες για να κάνετε Ανάσταση, που θα σας θυμίσουν κάτι από χωρίο, χωρίς να κάνετε πολλά χιλιόμετρα.

Δείτε παρακάτω ποιες είναι αυτές οι εκκλησίες και που βρίσκονται:

Καπνικαρέα, Μοναστηράκι

Ας ξεκινήσουμε από το κέντρο της Αθήνας όπου βρίσκεται η εκκλησία Καπνικαρέα. Συγκεκριμένα θα την συναντήσετε στο πεζόδρομο της Ερμού κοντά στο Μοναστηράκι. Χτίστηκε τον 11ο αιώνα και είναι αφιερωμένη στα Εισόδια της Θεοτόκου πρόκειται για ένα μικρό, γραφικό ναό και αποτελεί πόλο έλξης για πλήθος πιστών ειδικά το βράδυ της Ανάστασης.

kapni-22

Ιερά Μονή Πεντέλης, Πεντέλη

Για εσάς που μένετε στα βόρεια ή απλά θέλετε να τα επισκεφτείτε μπορείτε να πείτε Χριστός Ανέστη και να ακούσετε τις χαρούμενες καμπάνες στην Ιερά Μονή Πεντέλης. Είναι χτισμένη στους πρόποδες του βουνού από το 1578 και προσφέρει μία ιδανική, ειδυλλιακή ατμόσφαιρα κατάνυξης.

pentelh-22

Άγιος Γεώργιος, Λυκαβηττός

Με εξαιρετική θέα το παρεκκλήσι στον Λόφο του Λυκαβηττού προσελκύει κάθε χρόνο πολλούς πιστούς ενώ παράλληλα η μαγευτική θέα εναρμονίζεται με το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως.

lykabittow-22

Χριστός Κοπίδη( Χριστοκοπίδη), Ψυρρή

Ένας από τους πιο παλιούς αλλά και σημαντικούς ναούς της πόλης. Βρίσκεται στο Ψυρρί μεταξύ των οδών Χριστικοπίδου και Αισώπου.

psiry-2

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER