Κοινωνία

Σε ποιες περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης θα φτάσει το φυσικό αέριο

Φυσικό Αέριο

Το φυσικό αέριο επεκτείνεται στο νομό Θεσσαλονίκης και στις περιοχές Λαγκαδά, Κουφάλια, Χαλάστρα, Νέα Μεσήμβρια, Τρίλοφο, Πλαγιάρι, Φίλυρο, Χορτιάτη, Βασιλικά, Μηχανιώνα και Επανομή!

Προβλέπονται 9.000 νέες συνδέσεις στο Δίκτυο Διανομής της ΕΠΑ με δωρεάν τέλη σύνδεσης!

Στο επιχειρησιακό πλάνο της εταιρείας για το 2016 προβλέπονται επενδύσεις συνολικού ύψους 8,4 εκατ. ευρώ με την κατασκευή 20km δικτύου χαμηλής πίεσης και 0,18km δικτύου μέσης πίεσης!

H Εταιρεία Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης Α.Ε. σε συνέντευξη Τύπου επικεντρώθηκε στην εφαρμογή του νόμου 4336/2015 σχετικά με την αναμόρφωση της αγοράς του φυσικού αερίου, το επιχειρησιακό πλάνο ανάπτυξης της εταιρίας και τα νέα προγράμματα της χρήσης του φυσικού αερίου. Ομιλητές ήταν ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Βενέτιο Μπούρα, ο αντιπρόεδρος Γεώργιος Αντωνόπουλος, ο γενικός Διευθυντής Federico Regola και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Λεωνίδας Μπακούρας.

ΕΠΑ

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν, προβλέπονται… 9.000 νέες συνδέσεις στο Δίκτυο Διανομής μέσα από την κατασκευή νέων σημείων παροχής και παροχετευτικών αγωγών! Οι επεκτάσεις δικτύου φυσικού αερίου καλύπτουν περιοχές που έχει ήδη αναπτύξει δίκτυο, αλλά και σε νέες όπως στους δήμους Δέλτα (Σίνδος και Ιωνία), Παύλου Μελά (Νικόπολη) και Θερμαϊκού για την Άνω Περαία και τους Νέους Επιβάτες.

Δωρεάν τέλη σύνδεσης!

Μηδενικά τέλη σύνδεσης προσφέρει η Ε.Π.Α. Θεσσαλονίκης για όλους τους νέους πελάτες της που θα υπογράψουν σύμβαση σύνδεσης και παροχής φυσικού αερίου για αυτόνομη θέρμανση, κεντρική ή βιοτεχνική και επαγγελματική χρήση, από την 1 Ιουλίου έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2016. Στην παρουσίαση επισημάνθηκε και η μείωση στην τιμή του φυσικού αερίου που αναμένεται από τις αρχές του ερχόμενου έτους. Σύμφωνα με την εταιρεία «λαμβάνοντας πάντα υπόψη τη διακύμανση των διεθνών τιμών των πετραιλοειδών, και το νόμο 4389/2016 μειώνεται από την 1η Ιανουαρίου 2017 ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης για το φυσικό αέριο που χρησιμοποιείται ως καύσιμο θέρμανσης για οικιακή χρήση».

Το φυσικό αέριο πηγαίνει… παντού!

Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει συστήματα για την ασφάλεια του Δικτύου όπως για παράδειγμα τη δημιουργία πύλης e-services για τους πελάτες και την ανανέωση του website με νέες δυνατότητες, αυτοψία νέων συνδέσεων και έλεγχοι εσωτερικών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών και για την αναβάθμιση της ασφάλειας θα δημιουργηθούν συστήματα αυτοματισμού, τηλεελέγχου, τηλεχειρισμού και εποπτεία του Δικτύου Διανομής. Τέλος, για την περίοδο 2017-2021 στα πλάνα της εταιρείας είναι η κατασκευή νέων δικτύων φυσικού αερίου ύψους 32,4 εκατ. ευρώ σε 254km, στα οποία θα περιλαμβάνονται και νέες περιοχές της Θεσσαλονίκης όπως Λαγκαδά, Κουφάλια, Χαλάστρα, Νέα Μεσήμβρια, Τρίλοφο, Πλαγιάρι, Φίλυρο, Χορτιάτη, Βασιλικά, Μηχανιώνα και Επανομή.

Της Φ. Βλαστού

Το θέμα δημοσιεύεται στην εφημερίδα karfitsa

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa