Παρασκηνιακά

Τους άλλαξε τα… Φώτα το σύμφωνο συμβίωσης!

Τσίπρας Περιστέρι

Την παράδοση που θέλει την Αγία ημέρα των Θεοφανίων τον Πειραιά να αποτελεί το επίκεντρο της εορτής ενδεχομένως να τινάξει στον αέρα το σύμφωνο συμβίωσης.

Παραδοσιακά στον Πειραιά παρίσταται ο πρωθυπουργός παρακολουθώντας την καθιερωμένη τελετή του αγιασμού των υδάτων.

Η παράδοση αυτή εφέτος αναμένεται να αλλάξει καθώς σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη, «ο Αλέξης Τσίπρας δεν επιθυμεί να απελευθερώσει το λευκό περιστέρι στην εορτή των Θεοφανίων στον Πειραιά, όπως έκανε πέρυσι προεκλογικά, γιατί δεν θέλει να συναντήσει τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος έκανε τις ακραίες δηλώσεις κατά του συμφώνου συμβίωσης.

Μάλιστα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δεν θέλει να πάει στον Πειραιά, γιατί επιθυμεί να παραστεί στη λειτουργία των Θεοφανίων στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, στη Σκουφά, στο Κολωνάκι. Και εν συνεχεία θα γίνει η τελετή του αγιασμού των υδάτων πιθανότατα στη Δεξαμενή, όπου ο κ. Παυλόπουλος πήγαινε κάθε χρόνο.

Ωστόσο, εξετάζεται η περίπτωση ο αγιασμός των υδάτων να γίνει εντός του ιερού ναού, όπου βεβαίως αφήνονται ελεύθερα και τα τρία περιστέρια. Και εδώ θα γίνει η έκπληξη. Μαθαίνω ότι και ο κ. Τσίπρας θα εμφανιστεί (εκτός απροόπτου) στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER