Απόψεις Άρθρα Συνεντεύξεις

Που το πάει ο “ερυθρόλευκος” πρόεδρος;

Του Πάρι Κουρτζίδη

Παρακολουθώντας τα ερυθρόλευκα δρώμενα, εδώ και μία 10ετία περίπου, ως εκδότης του περιοδικού «Red Believers» και έχοντας την εμπειρία της περιόδου Σόλιντ στον Ολυμπιακό, προβληματίζομαι ιδιαίτερα για το που το πάει ο Πρόεδρος…
Η αλήθεια είναι ότι ο Ζαρντίμ είχε ένα πρόβλημα και καλής επικοινωνίας με τους Έλληνες παίκτες που ο Θρύλος ήθελε και θέλει να επενδύσει στο μέλλον τους, όπως για παράδειγμα είναι οι Φετφατζίδης, Βλαχοδήμος και Ζαραδούκας, ενώ όντως η ομάδα του Πειραιά κέρδιζε μεν, δεν πρόσφερε θέαμα δε…
Όμως, διαβάζοντας «κάτω από τις γραμμές» των διαρροών και γνωρίζοντας πολύ καλά πως «βγαίνει το ρεπορτάζ», όχι μόνο στον Ολυμπιακό, αλλά γενικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, υποψιάζομαι ότι ουδέν μονιμότερο του προσωρινού… Όχι ότι ο Αντώνης δεν είναι πλέον «κομμάτι από τη ψυχή» της ομάδας. Το αντίθετο! Και μάλιστα είναι ένα πρόσωπο που εκπέμπει σεβασμό και εκτίμηση τόσο στον φίλαθλο |κόκκινο» κόσμο όσο και στα ερυθρόλευκα αποδυτήρια! Αλλά πρώτος προπονητής ακόμη δεν είναι! Και μάλλον θα αργήσει πολύ να γίνει, αν θέλουμε να βλέπουμε και να λέμε τα πράγματα ρεαλιστικά! Κατ΄ επέκταση επουδενί πρέπει να «κάψει» ο Ολυμπιακός ένα σημαντικό «κεφάλαιο του μέλλοντος» του.
Η παρουσία ωστόσο του πάλαι ποτέ κραταιού Σκοπιανού βοηθού, του Νορβηγού προπονητή Τρόντ Σόλιντ, στη σουίτα του Βαγγέλη Μαρινάκη, έρχεται να μου κάνει την υποψία… βεβαιότητα!
Θα πρέπει όμως οι κύριοι αυτοί της «νέας προεδρικής αυλής» να θυμίσουν ή/και να ενημερώσουν τον ερυθρόλευκο ηγέτη ότι ο κύριος Γιανέφσκι εκτός των άλλων που ξέρουν οι παίκτες (νυν και τέως) ποια είναι αυτά… Είναι και μισέλληνας και ρατσιστής και άσχετος! Ήταν ο άνθρωπος που κατ’ ουσία ήταν ο πρώτος προπονητής επί των ημερών Σόλιντ και είδαμε τα έργα και τις ημέρες του… Ο Σόλιντ ήταν απλώς η «βιτρίνα» και ο μάνατζερ που μοιραζόταν τις προμήθειες μαζί με 1-2 ακόμη παλαιούς «αυλικούς» του τότε Προέδρου Σωκράτη Κόκκαλη! Το Red Believers έχοντας παίξει καταλυτικό ρόλο στην απομάκρυνση του Νορβηγού, είχε αποκαλύψει το φαξ που είχε έρθει από Αργεντινή, στο οποίο εναγωνίως κάποιοι ενδιάμεσοι ξένοι μάνατζερ ζητούσαν που μπορούν να κατατεθούν 1.000.000 ευρώ σε δύο ονόματα, όπου το ένα ήταν του Τροντ Σόλιντ -γιατί ο λογαριασμός που είχαν στη διάθεσή τους είχε κλείσει-, ως προμήθεια της μεταγραφής ενός «παίκτη – παλτού», τον οποίο ο Ολυμπιακός ένα χρόνο αργότερα τον άφησε ελεύθερο!
Τις προπονήσεις λοιπόν, την αποστολή, την εντεκάδα, ακόμη και τις οδηγίες για το σύστημα και τις αλλαγές, τις έκανε ο Γιανέφσκι και ο Σόλιντ μόνο έβλεπε και σημείωνε από τον πάγκο… Ο Σκοπιανός ήταν αυτός που σηκωνόταν για να δώσει οδηγίες κατά τη διάρκεια των αγώνων, όπως ήταν αυτός που έβριζε χυδαία και ρατσιστικά τους Έλληνες και τους έγχρωμους παίκτες της εποχής εκείνης στον Ολυμπιακό! Και ρωτώ: Πρώτος προπονητής ο Νικοπολίδης και βοηθός ο ανεκδιήγητος Σκοπιανός;;; Και έτσι θα παίξουν μπάλα τα Ελληνόπουλα και θα δούμε θέαμα ή θα κάνουμε πορεία στην Ευρώπη; Έλεος πια!!!

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa