Κόσμος

Πούτιν: Δείτε την δημοσιογράφο που «ξεσκέπασε» τον Ρώσο πρόεδρο

Το «εργοστάσιο των τρολ» του Πούτιν αποκάλυψε η 34χρονη freelance δημοσιογράφος Λιουντμίλα Σαβτσούκ η οποία εργάστηκε για έναν οργανισμό που ονομάζεται «Υπηρεσία Διαδικτυακών Μελετών» και έχει ως αποστολή να προσλαμβάνει άτομα που εργάζονται για να γεμίζουν το διαδίκτυο με σχόλια υπέρ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Σύμφωνα με την Ρωσίδα δημοσιογράφο, η συγκεκριμένη υπηρεσία στεγάζεται σε κτήριο στην Αγία Πετρούπολη και έργο της είναι να κάνει προπαγάνδα υπέρ της πολιτικής Πούτιν online.

Όπως αναφέρει η Βρετανική εφημερίδα Guardian οι εργαζόμενοι σε αυτή την υπηρεσία δουλεύουν δώδεκα ώρες την ημέρα και με μισθό 750 δολάρια τον μήνα έχουν αποστολή να «βομβαρδίζουν» το διαδίκτυο με σχόλια που επαινούν τον Πούτιν με στόχο να χειραγωγούν τα social media.

Η Λιουντμίλα Σαβτσούκ, εργάστηκε για δύο μήνες στην «Υπηρεσία Διαδικτυακών Μελετών» και απολύθηκε, όταν δημοσίευσε με ψευδώνυμο άρθρα της σε τοπικές εφημερίδες καταγγέλλοντας «το εργοστάσιο – προπαγάνδα» του Πούτιν, οπότε και κατέθεσε μήνυση για μη καταβολή δεδουλευμένων καθώς και για μη ύπαρξη συμβάσεων εργασίας για τους εργαζόμενους. Η δημοσιογράφος δήλωσε στην Guardian ότι αναζήτησε εργασία στην παραπάνω υπηρεσία με απώτερο στόχο να ξεσκεπάσει το έργο της.

Το δικαστήριο αποφάσισε την συμβολική αποζημίωση της δημοσιογράφου με ένα ρούβλι, αφού ήδη η ίδια και η υπηρεσία είχαν έρθει σε συμβιβασμό με την απόφαση η «Υπηρεσία Διαδικτυακών Μελετών» να καταβάλει στην πρώην εργαζόμενη της ως αποζημίωση τον μισθό ενός μήνα.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου η δημοσιογράφος δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη με αυτή τη νίκη. Πέτυχα τον στόχο μου που ήταν να βγάλω τα τρολ του Internet από την σκιά».

Δείτε το σχετικό video:

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

  

 

 

Karfitsa