Κόσμος

«Προφήτης-λύκος» βίασε 4 γυναίκες

ζιμπαμπουε

Ψευοδοπροφήτης από τη Ζιμπάμπουε καταδικάστηκε σε κάθειρξη 50 ετών, επειδή βίασε τέσσερις γυναίκες από το ποίμνιό του και τις απείλησε ότι θα τις καταραστεί εάν τον καταγγείλουν. Να σημειωθεί ότι ο «προφήτης» έχει 11 συζύγους και 30 παιδιά.

Πρόκειται για τον Ρόμπερτ Μάρτιν Γκουμπούρα, ιδρυτή της «Ανεξάρτητης Εκκλησίας Ρόμπερτ Μάρτιν Γκουμπούρα του Μηνύματος του Τέλους των Ημερών» ο οποίος θα εκτίσει μόνο τα 40 χρόνια της ποινής του αφού το δικαστήριο του έδωσε χάρη για τα υπόλοιπα, επειδή είχε καθαρό ποινικό μητρώο και δεν είχε καταδικαστεί ποτέ ξανά στο παρελθόν.

Ο ο 57χρονος Γκουμπούρα  υποστήριξε ενώπιον του δικαστή ότι όλες οι γυναίκες του ποιμνίου του ανήκουν δικαιωματικά, ότι τις παντρεμένες με άλλους απλώς τις είχε «δανείσει» στους συζύγους τους και ότι ο στόχος του ήταν να αποκτήσει 100 παιδιά.

Σχολιάζοντας αυτή τη κατάθεση, ο  δικαστής Χοσέα Μουτζάγια είπε: «Είστε ένας λύκος με προβιά αρνιού». «Βασική αποστολή όλων των Εκκλησιών είναι η λατρεία του Θεού, όχι να κοιμούνται οι ιερείς με κορίτσια και γυναίκες και να τις απειλούν ότι θα πάθουν κακό», πρόσθεσε ο δικαστής.

Ο προφήτης καταδικάστηκε επιπλέον σε 4μηνη φυλάκιση για κατοχή πορνογραφικού υλικού.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa