Κοινωνία

Προθεσμία πήρε ο Φραγκίσκος Ραγκούσης για το φάξ στις φυλακές

Φραγκίσκος Ραγκούσης

Την πόρτα της εισαγγελέα Καλλιόπη Νταγιάντα,  πέρασε σήμερα ο γνωστός ποινικολόγος, Φραγκίσκος Ραγκούσης , ο οποίος είχε κληθεί  να δώσει εξηγήσεις για το αδίκημα της παρότρυνσης σε τέλεση κακουργήματος  κρατουμένων σε στάση ή εξέγερση.

Ο γνωστός ποινικολόγος ζήτησε και πήρε προθεσία προκειμένου να απολογηθεί.

Η κλήση στον γνωστό δικηγόρο και συνήγορο , μεταξύ άλλων , και του δραπέτη καταδίκου για τρομοκρατία Χρ. Ξηρού, η απόδραση του οποίου ουσιαστικά οδήγησε στην απόφαση για δημιουργία των φυλακών υψίστης ασφαλείας, εστάλη με αφορμή φαξ που έφυγε απ΄το γραφείο του με αποδέκτες κρατούμενους των φυλακών Κέρκυρας που ουσιαστικά, κατά τις αρχές, καλούσε «σε δυναμική αντίδραση ενόψει της δημιουργίας φυλακών υψίστης ασφαλείας», τις οποίες χαρακτήριζε «τύπου Γκουαντανάμο».

Ο εισαγγελέας Καλλιόπη Νταγιάντα που ανέλαβε την έρευνα μετά απο παραγγελία της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη, έστειλε κληση προς παροχή εξηγήσεων κ. Ραγκούση .

Ο γνωστός δικηγόρος , αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες, πως δεν είναι ο ίδιος συντάκτης του κειμένου, αλλά του εστάλη προκειμένου να ελέγξει τα νομικά ζητήματα που αναφέρονταν και απλά το έστειλε στις φυλακές Κέρκυρας, ενώ υπογραμμίζει  πως δεν είναι λογικό να στείλει κάτι παράνομο απο το φαξ του γραφείου του στο επισημο φαξ της φυλακής: «Αλλωστε το περιεχόμενο είναι καθαρά ενημερωτικό για τον νεο νόμο».

Το κείμενο που στάλθηκε από το γραφείο του κ. Ραγκούση έκανε λόγο για «περι οργανωσης των κρατουμένων σε όλες τις φυλακες” και έμμεσες απειλες πως αν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τη δημιουργία των φυλακών τύπου Γ που θα εκλειστούν βαρυποινίτες οι οποίοι δεν θα παίρνουν άδειες οσο βρίσκονται εκεί, ‘θα υπάρξει δυναμική αντίδραση», είναι αυτο που διανέμεται στις φυλακές της χώρας προκαλώντας ανησυχία στις αρχές περι σχεδίου αποσταθεροποίησης ενόψει εκλογών.

Η παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρειου Πάγου, έγινε όταν διαπιστώθηκε πως το κείμενο έφυγε με φαξ απο το γραφείο του Φρ. Ραγκούση με αποδέκτες τον εξάδελφο του διαβόητου δραπέτη των φυλακών Τρικάλων και ήδη νεκρού, Μάριάν Κόλα και έναν έλληνα ισοβίτη.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa