Πολιτική

Pulse: Οριακή η πρωτιά, μάχη στην τρίτη θέση, «θρίλερ» στην ουρά

Κάλπη

Μικρή ενίσχυση των δύο μεγαλύτερων κομμάτων στην τελική ευθεία προς τις κάλπες, καταγράφει δημοσκόπηση της Pulse για το Action24.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί οριακό προβάδισμα 0,5% έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, ενώ αμφίρροπη είναι και η μάχη για την ανάδειξη του τρίτου κόμματος, την οποία διεκδικούν Χρυσή Αυγή, ΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ που παρουσιάζουν μικρή άνοδο των ποσοστών τους. Σταθερό στα ποσοστά του παραμένει το Ποτάμι. Μικρή πτώση παρουσιάζουν τα ποσοστά της Λαϊκής Ενότητας και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σε σχέση με τη δημοσκόπηση της προηγούμενης βδομάδας.

Τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής (σε παρένθεση τα ποσοστά της προηγούμενης βδομάδας): ΣΥΡΙΖΑ 26,5% (26% ), ΝΔ 26% (25% ), Χ.Α. 6,5% (6 ), ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 6% (5%), ΚΚΕ 5,5% (5% ), ΠΟΤΑΜΙ 5% (5% ), ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 3,5% (4% ), ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 3,5% (3 ), ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 2% ( 2,5%) .

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών, προβάδισμα έχει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 44% θετικές γνώμες , ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 41% θετικές γνώμες.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ACTION 2

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Αλέξης Τσίπρας διατηρεί προβάδισμα έναντι του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με 35% έναντι 33%, το οποίο όμως έχει μειωθεί από την προηγούμενη βδομάδα, όπου τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 36%-32%.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa