Πολιτική

Πυρά Σαμαρά κατά ΣΥΡΙΖΑ στο υπουργικό – Πότε έρχονται καλύτερες μέρες – Πότε θα γίνουν εκλογές

Σαμαράς

Την στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ που επιδιώκει με κάθε τρόπο τις εκλογές κατακεραύνωσε ο πρωθυπουργός  Αντώνης Σαμαράς στην εισαγωγική ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο. Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως οι εκλογές θα γίνουν όταν επιτάσσει το Σύνταγμα και δήλωσε πως η έξοδος απο το τούνελ, που θα απογυμνώσει απο επιχειρήματα τον ΣΥΡΙΖΑ είναι κόντα:

Όπως τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς: «Ας το ακούσουν όλοι εντός και εκτός της χώρας: Η κυβέρνηση δεν θα αφήσει και δεν θα επιτρέψει καμία παρέκκλιση απο την Συνταγματική τάξη ούτε απο την Δημοκρατική νομιμότητα, ούτε απο την οικονομική πολιτική εξυγίανσης και μεταρρυθμίσεων. Απο αύτη την ευθεία γραμμή δεν θα παρεκκλίνουμε ούτε χιλιοστό,  αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία της Ελλάδας με πολύ κόπο και τώρα που η πολιτική μας δίνει καρπούς δεν θα αφήσουμε τίποτα και κανένα να την υπονομεύσει.

Την πορεία μας προσπαθούν να ανακόψουν μόνο όσοι θέλουν να επιστρέψει η Ελλάδα στα μνημόνια, όσοι προβάλλουν ξανά υποσχέσεις αλόγιστων παροχών για να αναγκαστεί η Ελλάδα να ξαναδανειστεί με πολύ σκληρούς όρους. Ο στόχος είναι ως το τέλος της τετραετίας ως τον Ιούνιο του 2016 να έχει καλυφτεί μεγάλο μέρος των αδικιών να έχει αισθανθεί ο καθένας και την μείωση των φορολογικών βαρών και την ανάπτυξη της οικονομίας και την μείωση της ανεργίας . Και τότε θα γίνουν το 2016 οι εκλογές όπως επιτάσσει το Σύνταγμα. Για αυτό θέλουν και κάποιοι με κάθε τρόπο να προκαλέσουν εκλογές τώρα γιατί ξέρουν οτι λίγο αργότερα θα είναι για αυτούς πολύ αργά.

Εδώ και καιρό οι αγορές επισημαίνουν πως η Ελλάδα πηγαίνει πολύ καλά, με μόνη επιφύλαξη για το πολιτικο ρίσκο, δηλαδή την αβεβαιότητα για το αν συνεχίσει η χώρα τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα η στάση της αντιπολίτευσης επιδείνωσε αύτη την εικόνα, με ευθεία υπονόμευση της σταθερότητας. Και οι αγορές αντέδρασαν σε βάρος της χώρας».

Θ.Δ.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa