Πολιτική

«Πυρετός» στα κομματικά επιτελεία για το αποψινό debate

Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

Η μεγάλη ώρα έφτασε. Απόψε στις 21:00 οι πολιτικοί αρχηγοί θα τεθούν αντιμέτωποι σε μία τηλεμαχία που ενδεχομένως να κρίνει την έκβαση των εκλογών και όπως είναι φυσικό τα κομματικά επιτελεία έχουν πάρει φωτιά.

Επτά πολιτικοί αρχηγοί θα τεθούν αντιμέτωποι με έξι δημοσιογράφους των καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας στο ειδικά διαμορφωμένο για την περίσταση στούντιο της ΕΡΤ.

Οι δημοσιογράφοι Όλγα Τρέμη (Mega), Μαρία Χούκλη (Ant1), Αντώνης Σρόιτερ (Alpha), Μάρα Ζαχαρέα (Star), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΙ) και Μάκης Γιομπαζολιάς (Ε), είχαν χθες στην ΕΡΤ την δική τους σύσκεψη μαζί με τον συντονιστή Πάνο Χαρίτο για να κανονίσουν τα δικά τους διαδικαστικά.

Η διακομματική επιτροπή που συνεδρίασε είχε εδώ και μέρες αποφανθεί για τους έξι κύκλους ερωτήσεων, τους χρόνους των απαντήσεων και την σειρά κατά την δύναμη των κομμάτων. Τα τελευταία ντιμπέιτ είχαν γίνει το 2009 και το εφετινό δεν αναμένεται να κρύβει ιδιαίτερες εκπλήξεις.

Το ντιμπέιτ αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς πως τα ποσοστά των αναποφάσιστων είναι ιδιαίτερα υψηλά και η τηλεμαχία είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρίας οι πολιτικοί αρχηγοί να πείσουν ότι είναι οι κατάλληλοι να ηγηθούν της προσπάθειας σχηματισμού κυβέρνησης.

Οι δημοσιογράφοι

Οι δημοσιογράφοι που επιλέχθηκαν από τα κανάλια με μοναδική προϋπόθεση να είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ είναι οι:

1) Όλγα Τρέμη από το Mega

2) Μαρία Χούκλη από τον Ant1

3) Αντώνης Σρόιτερ από τον Alpha

4) Μάρα Ζαχαρέα από το Star

5) Σία Κοσιώνη από τον ΣΚΑΪ

6) Μάκης Γιομπαζολιάς από το E TV

Συντονιστής: Πάνος Χαρίτος από την ΕΡΤ

Οι θεματικές του debate

1ος κύκλος: Οικονομία, Ανάπτυξη, Ανεργία

2ος κύκλος: Παιδεία, Υγεία, Διοίκηση, Κοινωνική Πολιτική

3ος κύκλος: Μεταναστευτική πολιτική – προσφυγικό

4ος κύκλος: Εξωτερική πολιτική – ‘Αμυνα

5ος κύκλος: Ελεύθερη ερώτηση επιλογής του κάθε δημοσιογράφου

6ος κύκλος σε δύο γύρους: Οι αρχηγοί μεταξύ τους με ελεύθερες τοποθετήσεις του κάθε Αρχηγού και δυνατότητα, αν θέλει, να υποβάλει ερώτηση σε άλλον η άλλους αρχηγούς ή να απαντήσει σε ερώτηση που ενδεχομένως, του έχει ήδη υποβληθεί.

Στους πέντε πρώτους κύκλους, κάθε ερώτηση θα διαρκεί έως 30”. Η απάντηση θα διαρκεί έως 1,5 λεπτό. Η δεύτερη διευκρινιστική ερώτηση επί της απάντησης θα διαρκεί έως 15”και η δευτερολογία του αρχηγού έως 30”.

Στον 6ο διπλό κύκλο των Αρχηγών, ξεκινώντας από το μικρότερο σε δύναμη κόμμα, κάθε αρχηγός θα έχει στη διάθεσή του 1, 5 λεπτό ανά γύρο.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

  

 

 

Karfitsa