Οικονομία

Ράιχενμπαχ: Το τέλος της κρίσης της Ελλάδας κοντεύει

Την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση εξέφρασε ο επικεφαλής της Task Force, Χορστ Ράιχενμπαχ, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του κατά τη διάρκεια του 15ου ετήσιου επενδυτικού συνεδρίου που διοργάνωσε η Capital Link στη Νέα Υόρκη.

Η Ελλάδα προσελκύει επενδυτές

Ο Ράιχενμπαχ τόνισε ότι «επιτεύχθηκε ένα πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού, οι τράπεζες ενοποιήθηκαν και επανακεφαλαιοποιήθηκαν και οι καταναλωτικές τιμές μειώνονται», ενώ πρόσθεσε ότι «χάρη στις θυσίες των τελευταίων χρόνων, η Ελλάδα βαδίζει σταθερά προς την έξοδο από τη κρίση».

«Η Κομισιόν και άλλες προβλέψεις τοποθετούν το 2014 ως τη χρονιά που η οικονομική ανάπτυξη επιστρέφει στη χώρα. Επενδύσεις και εξαγωγές αναδεικνύονται ως οι κινητήριες δυνάμεις αυτής της ανάπτυξης».

Κλείνοντας, ο Ράιχενμπαχ επισήμανε ότι «υπάρχει ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα και αμοιβαία κεφάλαια έρχονται να προσθέσουν στη γενικότερη αίσθηση μιας χώρας που βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής ανάκαμψης» και ότι «αξιοσημείωτη πρόοδος έχει γίνει από την ελληνική κυβέρνηση για βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος, λ.χ. με την καλύτερη χρήση των επιχορηγήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον περιορισμό των κανονισμών και των εμποδίων, ο οποίος υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Πηγή: fosphotos/Αγγελική Παναγιώτου

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa