Κόσμος

Δήλωση «βόμβα» από την βρετανική κυβέρνηση – Μετά το Brexit θα διώξουμε τους ξένους γιατρούς

Σε δήλωση-βόμβα για πολλούς ξένους που εργάζονται στη Μεγάλη Βρετανία ως γιατροί, προχώρησε ο Βρετανός Υπουργός Υγείας, Τζέρεμι Χαντ. Συγκεκριμένα, ο Χαντ υπογράμμισε ότι όταν η χώρα βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει μεγάλος αριθμός ξένων γιατρών να αντικατασταθεί από Βρετανούς.

«Το Brexit θα βοηθήσει το εθνικό σύστημα υγείας να αποσυμφορηθεί από πλεονάζον δυναμικό σε ιατρούς, νοσηλευτές και βοηθούς στον τομέα της υγείας», διευκρίνισε ο υπουργός.

Και συνέχισε: «Είναι σοβαρό θέμα προς συζήτηση. Νομίζω ότι πρέπει να αναρωτηθεί ο κόσμος. Είναι σωστό να βγαίνουν Βρετανοί από τις ιατρικές σχολές με άριστες επιδόσεις και να μη βρίσκουν θέση να εργαστούν, επειδή υπάρχει πληθώρα θέσεων που έχουν καταληφθεί από ξένους;».

Να σημειωθεί ότι η Βρετανία έχει τους περισσότερους ξένους γιατρούς από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), ενώ όπως είναι φυσικό, υπάρχει και ένας υπολογίσιμος αριθμός Ελλήνων που εργάζονται στον τομέα της Υγείας.

Τέλος, το συγκεκριμένο μέτρο βρίσκει αντίθετο τον Βρετανικό Ιατρικό Σύλλογο, ο οποίος τονίζει ότι μια τέτοια ενέργεια θα οδηγήσει εκτός, επιπλέον βρετανικό προσωπικό.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 


 


Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa