Κοινωνία

Real Estate στην Αμφίπολη – Από 500 ευρώ το στρέμμα τώρα… 5.000 ευρώ

Μπορεί ολόκληρη η ανθρωπότητα να έχει μείνει άφωνη με την ομορφιά των Καρυατίδων στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη, όμως την ώρα που οι αρχαιολόγοι προσπαθούν να μπουν στον τρίτο ταφικό θάλαμο, έξω από το μνημείο αετονύχηδες έχουν βάλει στο στόχαστρο τα οικόπεδα της περιοχής.

Δημοσίευμα της εφημερίδας Μακεδονία, αποκαλύπτει ότι αρκετοί είναι αυτοί που έχουν σπεύσει στην Αμφίπολη και διερευνούν το έδαφος ώστε να προχωρήσουν σε αγορές οικοπέδων γύρω από την περιοχή της ανασκαφής.

«Είναι αλήθεια ότι ήρθαν μεσίτες και ρωτούν για χωράφια και οικόπεδα. Υπάρχει ενδιαφέρον για οικόπεδα και χωράφια. Όμως κανείς σοβαρός επενδυτής δεν θα κάνει κίνηση χωρίς τα τελικά δεδομένα των ανασκαφών, αν δεν ξέρει τι θα απαλλοτριωθεί στην περιοχή», είπε ο δήμαρχος Αμφίπολης Κ. Μελίτος.

Πάντως, οι ιδιοκτήτες χωραφιών κοντά στον τύμβο Καστά δεν σκέφτονται ακόμα να πουλήσουν τις εκτάσεις τους, καθώς πιστεύουν ότι τα κτήματά τους θα απαλλοτριωθούν.

Μάλιστα αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι τα χωραφάκια τους που μέχρι σήμερα πωλούνταν από 250 έως 500 ευρώ το στρέμμα θα αποκτήσουν τεράστια αξία και τονίζουν ότι μπορεί να τα πουλήσουν και για 5.000 ευρώ το στρέμμα.

πηγή: star

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa