Πολιτική

Βαθαίνει το ρήγμα στη ΔΗΜΑΡ για την κίνηση των «58»

Λυκουδης

Βαθαίνει το ρήγμα στη Δημοκρατική Αριστερά μεταξύ του προέδρου του κόμματος, Φώτη Κουβέλη, της ηγετικής ομάδας και όσων φλερτάρουν με την κίνηση των «58».

Μάλιστα, στα πλαίσια της διαφωνίας αυτής στο εσωτερικό του κόμματος, σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα σοβαρή ένταση στη συνεδρίαση της γενικής Γραμματείας της ΔΗΜΑΡ, όταν ο Σπύρος Λυκούδης δέχτηκε τα «πυρά» συντρόφων του, επειδή παρευρέθηκε στη χθεσινή εκδήλωση των «58».

Ο Θεόδωρος Μαργαρίτης αλλά και το αριστερό δίκτυο, κατηγόρησαν τον μέχρι πρότινος γραμματέα της ΔΗΜΑΡ, Σπύρο Λυκούδη ότι δημιουργεί μια «εικόνα διάλυσης» του κόμματος με την παρουσία του στην εκδήλωση των «58». Ως γνωστόν η στρατηγική Κουβέλη, είναι σε απόκλιση από την κίνηση των «58» που υποστηρίζεται κυρίως από το ΠΑΣΟΚ.

Αντιδρώντας έντονα ο Σπύρος Λυκούδης απάντησε στου επικριτές του «Είμαι 40 χρόνια στη να ανανεωτική Αριστερά και κανείς δεν με έλεγξε ποτέ, που πάω και τι κάνω».

Μάλιστα, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γιάννης Πανούσης, σε συνέντευξή του στο «Κόκκινο», άσκησε σκληρή κριτική στην κίνηση των «58». «Η κίνηση των 58 δεν είναι κεντροαριστερά, αλλά κεντροδεξιά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πανούσης εκτίμησε ότι «το μέλλον βρίσκεται στην κυβερνώσα Αριστερά» και πρόσθεσε: «Η κίνηση των 58 έχει χάσει το timing της ιστορίας, θα σκάσει με δύναμη κάτω. Τώρα ποιός είναι ο στόχος τους, να αναγεννηθεί το ΠΑΣΟΚ, να σωθεί ο Βενιζέλος ή να χτυπήσουν το ΣΥΡΙΖΑ;».

Αναφορικά με τη συζήτηση για τη κυβερνώσα αριστερά ο κ. Πανούσης δήλωσε ότι κάτι τέτοιο απαιτεί «δουλειά από σήμερα και όχι μετά τις εκλογές. Πρέπει αυτές οι πλευρές να αρχίσουν να μιλούν μεταξύ τους. Είναι ηθικό και πολιτικό δικαίωμα της αριστεράς να δείξει τον άλλο δρόμο, να κυβερνήσει και να δείξει πως αλλιώς γίνονται τα πράγματα».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa