Κόσμος

Ρομποτάκια στην υπηρεσία της ενημέρωσης

Drone

Άδεια από την αμερικανική κυβέρνηση για τη χρήση drones στη δημοσιογραφία έλαβε το CNN. Η FAA (Federal Aviation Administration) θα επιτρέψει στο τηλεοπτικό δίκτυο να δοκιμάσει τηλεχειριζόμενα αεροσκάφη εξοπλισμένα με κάμερες, ώστε να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο η συλλογή στοιχείων για το ρεπορτάζ και εν γένει τη δημοσιογραφία.

«Ο στόχος μας είναι να πάμε πέρα από το επίπεδο του χομπίστικου εξοπλισμού και να καθορίσουμε ποιες είναι οι διαθέσιμες και βιώσιμες επιλογές, προκειμένου να παράγουμε υψηλής ποιότητας δημοσιογραφικά βίντεο» ανέφερε ο Ντέιβιντ Βιτζιλάντε, ανώτερο στέλεχος του νομικού τμήματος του CNN.

Ο Βιτζιλάντε δήλωσε πως ελπίζει το δοκιμαστικό πρόγραμμα να οδηγήσει σε πιο ασφαλή και πιο διαδεδομένη χρήση drones στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ.

Η FAA έχει επιβάλει περιορισμούς στη χρήση drones  στις ΗΠΑ λόγω φόβων ότι θα μπορούσαν  να έρθουν σε επαφή με αεροπλάνα, ενώ θα μπορούσαν  να προκαλέσουν ζημιές και τραυματισμούς πέφτοντας από τον ουρανό. Δεν υπάρχουν μέχρι τώρα άδειες «οδήγησης» drones, και έχουν υπάρξει αρκετά περιστατικά πιλότων αεροσκαφών που ανέφεραν ότι είδαν drone κατά την πτήση τους.

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa