Κόσμος

Ρουμανία: Δημοψήφισμα για την εξόρυξη φυσικού αερίου από αμερικανική εταιρεία

Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, στις 9 Φεβρουαρίου 2014, σχετικά με το αν θα επιτραπεί ή θα απαγορευτεί στην αμερικανική εταιρεία, Chevron, η εκτέλεση εργασιών εξερεύνησης και εξόρυξης σχιστολιθικού φυσικού αερίου, που υπάρχει στην ανατολική Ρουμανία, αποφάσισαν ομόφωνα οι δημοτικοί σύμβουλοι στον Δήμο του Πουιέστι, της επαρχίας Βασλούι σε συνεδρίαση την περασμένη Τρίτη.

«Είναι λογικό οι κάτοικοι να εκφράσουν την γνώμη τους για το θέμα αυτό, το οποίο έχει ιδιαίτερα μεγάλη σημασία για τον Δήμο. Θα δούμε ποια θα είναι η απόφαση των πολιτών», δήλωσε ο δήμαρχος του Πουιέστι, Κοστέλ Μοράρου.

Η αρχή Περιβαλλοντικής Προστασίας της Επαρχίας Βασλούι (APM) την προηγούμενη εβδομάδα διοργάνωσε συζήτηση για το θέμα της εκμετάλλευσης του σχιστολιθικού φυσικού αερίου στην περιοχή του Πουιέστι, όμως η εκδήλωση διακόπηκε από διαμαρτυρόμενους για τα σχέδια της αμερικανικής εταιρείας.

Η Chevron έχει ήδη λάβει περιβαλλοντικές άδειες να ξεκινήσει γεωτρήσεις σε τρεις περιμέτρους (Ποπένι 1Α- τοποθεσία Γκατζέστι, Σιλιστέα 1Α- τοποθεσία Πουνγκέστι και Παλτίνις 1Α- τοποθεσία Μπατσέστι), ενώ έχει υποβάλει τα απαραίτητα έγγραφα για να λάβει την έγκριση για την τέταρτη περίμετρο που βρίσκεται στην τοποθεσία Πουιέστι.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa