Πολιτική

Σαμαράς: Αυτό είναι το δίλημμα της επόμενης ημέρας – Απορρίψαμε τους όρους των δανειστών

Αντώνης Σαμαράς

Προτεραιότητα είναι η μείωση των φόρων για να ενισχυθεί η ανάπτυξη χωρίς να μπουν σε κίνδυνο οι δημοσιονομικοί δείκτες τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο. Ο ίδιος τόνισε ακόμα πως οι όροι της Τρόικας για φόρους και μείωση εισοδημάτων απορρίφθηκαν.

Ο  πρωθυπουργός «άδειασε» δημόσια τους τροικανούς λέγοντας πως για τρίτη χρονιά προβλέπουν  δημοσιονομικό κενό αλλά κάνουν λάθος και για αυτό η ελληνική πλευρά θα επιμείνει, σημειώνοντας πως αν τους είχαμε ακούσει τα προηγούμενα χρόνια δεν θα είχε μπει στην ανάπτυξη η χώρα.

Ούτε πέρυσι, ούτε πρόπερσι κάναμε λάθος είπε ο Α. Σαμαράς που τόνισε πως αν υπάρξει πρόβλημα καθ’ οδόν τότε θα υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις αλλά οι δανειστές τώρα ασκούν πιέσεις γιατί ετοιμαζόμαστε για το μεγάλο άλμα μπροστά.

Απάντηση σε ΣΥΡΙΖΑ

Στέλνοντας μήνυμα στον  ΣΥΡΙΖΑ ο Α. Σαμαράς είπε πως δεν είναι δίκαιο και δεν δέχεται να λένε κάποιοι πως δεν έγιναν αρκετά και κανείς δεν δικαιούται εντός και εκτός της χώρας να τορπιλίζει όσα πέτυχαν οι  θυσίες του λαού.

Ο ίδιος σημείωσε δε πώς τώρα όλοι μιλάνε για τις επιτυχίες της Ελλάδας αλλά και όλοι αναρωτιούνται αν θα υπάρξει σταθερότητα ή θα ξανακατρακυλήσουμε στα ελλείμματα. Αυτό είναι το δίλημμα της επόμενης ημέρας.

Υπονομεύουν τους θεσμούς

Με σκληρά λόγια ο Αντώνης Σαμαράς είπε πως η αντιπολίτευση φοβίζει τους βουλευτές μήπως ψηφίσουν Πρόεδρο, τους δανειστές με τις θέσεις τους και τον λαό με την εξαγγελία για φορολόγηση του πλούτου, και κατήγγειλε την αντιπολίτευση πως υπονομεύει με αλλοπρόσαλλες θέσεις τους θεσμούς.

Υπέρτατη αρχή δεν μπορεί να είναι το κόμμα τόνισε ο πρωθυπουργός. Οι καταγγελίες για αποστασία δεν είναι παρά προσπάθεια να κάνουν τους βουλευτές νεροκουβαλητές σε μία πολιτική ανωμαλία για το κόμμα.

Αλλά η Βουλή θα εκλέξει  Πρόεδρο, όπως υπαγορεύει το εθνικό καθήκον, και δεν θα υποκύψουν στην λάσπη.

ΠΗΓΗ φωτογραφίας: Eurokinissi

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

  

 

 

Karfitsa