Πολιτική

Σαμαράς: Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι κυβέρνηση των «μη αποφάσεων»

Σαμαράς ΣΕΒ

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Σαμαράς κάνοντας λόγο για κυβέρνηση των μη αποφάσεων.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε πως βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη στιγμή των τελευταίων δεκαετιών και απαιτούνται αποφάσεις ευθύνης και αλήθειες.

Συνέχισε ωστόσο προσθέτοντας πως η κυβέρνηση δεν φαίνεται να μπορεί να παίρνει τις ευθύνες της.

«Στις 8 Μαΐου είχε στείλει επιστολή (στους θεσμούς) ότι δεν θα μπορεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις της, κάτι που είναι ομολογία πλήρους αδυναμίας» θύμισε ο κ. Σαμαράς για να προσθέσει: «Έχουν τάξει στους πάντες τα πάντα και τώρα λένε στους δανειστές ότι δεν μπορούν να πληρώσουν προαγγέλλοντας πιστωτικό γεγονός, που αν συμβεί όχι μόνο αυξήσεις δεν θα μπορέσουμε να δώσουμε αλλά ούτε μισθούς και άλλες πληρωμές δεν θα μπορέσουμε να καταβάλουμε».

Ο κ. Σαμαράς άσκησε δριμεία κριτική καθώς όπως είπε έχει χαθεί υπερπολύτιμος χρόνος, ενώ φαίνεται ότι δεν υπήρχε σχέδιο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ρευστότητας το οποίο όπως είπε αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή.

«Οι τράπεζες αγκομαχούν και πάλι, με τη στάση πληρωμών στο εσωτερικό και με την αβεβαιότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είχαμε ήδη διαπραγματευτεί και συμφωνήσει η Ελλάδα για τη φετινή χρονιά να έχει μια πιστωτική γραμμή στήριξης, ώστε να μπορεί να δανείζεται ως φυσιολογική χώρα από τις αγορές … με μόνο όρο να προχωρήσει μια σειρά από μεταρρυθμίσεις, που κι εμείς θέλαμε να γίνουν -οι περισσότερες, όχι όλες» είπε ο κ. Σαμαράς.

«Από την επομένη των εκλογών καλούμε την κυβέρνηση να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές, όμως έχει έναν Πρωθυπουργό παγιδευμένο σε ιδεοληψίες και σε σειρά πολύ μεγάλων προεκλογικών ψεμάτων. Η συμφωνία πρέπει να κλείσει χθες, πρέπει να μην πνίγει την ανάκαμψη, η οποία θα γίνει μόνο με μείωση αντιπαραγωγικών δαπανών του κράτους, όχι με αύξηση φόρων», πρόσθεσε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνέχισε λέγοντας πως «αν η κυβέρνηση κατανοεί την ανάγκη μια εθνικής συνεννόησης που θα τον βοηθούσε να ξεπεράσει τις αντιστάσεις όσων ζουν σε έναν ξεπερασμένο κομματικό μικρόκοσμο δεν θα κλείσουμε την πόρτα».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa