Πολιτική

Σαμαράς: Καταθέτω την τιμή του μητροπολιτικού Ελληνισμού προς ένα εκλεκτό πολιτικό άνδρα

Κηδεία Γλαύκου Κληρίδη

Η ουσιαστική παρακαταθήκη που αφήνει ο Γλαύκος Κληρίδης είναι μια παρακαταθήκη ενότητας και συλλογικής συστράτευσης στον αγώνα για τη δικαίωση της Κύπρου, δήλωσε σήμερα από τη Λευκωσία ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία του πρώην προέδρου της Κύπρου, Γλαύκου Κληρίδη, προσθέτοντας ότι ο αγώνας αυτός «για την Ελλάδα ήταν και παραμένει πάντα ευθύνη και χρέος».

Στην κηδεία του Γλαύκου Κληρίδη παραβρέθηκαν επίσης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος. Στην Κύπρο βρίσκεται επίσης ο Πρόεδρος και ο υπουργός εξωτερικών της Σερβίας και πολλοί τουρκοκύπριοι πολιτικοί μεταξύ των οποίων ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και ο Σερντάρ Ντενκτάς.

Στις δηλώσεις του, ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε πως «ήλθα σήμερα στην Κύπρο ως Πρωθυπουργός της Ελλάδος μαζί με τον Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως, τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για να παρευρεθώ στην κηδεία του Γλαύκου Κληρίδη όχι απλώς και μόνο για να εκφράσω την προσωπική μου θλίψη, αλλά για να καταθέσω την ιδιαίτερη τιμή του μητροπολιτικού Ελληνισμού προς ένα εκλεκτό πολιτικό άνδρα, που άρρηκτα συνέδεσε το όνομά του με τη νεώτερη ιστορία της μαρτυρικής μεγαλονήσου».

«Ως άνθρωπο τον γνώρισα απλό με προσήνεια, με ανεκτικότητα, με ανεξικακία, με την εντιμότητα των εκλεκτών της ζωής», είπε ο κ. Σαμαράς. Πρόσθεσε πως «ως πολιτικός άνδρας ο Κληρίδης είχε το θάρρος να αντιμετωπίσει τα προβλήματα με τόλμη και να δημιουργεί προοπτικές. Είχε το χάρισμα της διορατικότητας και την αρετή του ρεαλισμού. Και όλα αυτά συνυφασμένα με το ακοίμητο όραμά του για μια πραγματικά ελεύθερη και ευτυχισμένη Κύπρο», σημείωσε.

Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς έγραψε στο βιβλίο συλλυπητηρίων: «Τα θερμότατα συλλυπητήρια του μητροπολιτικού Ελληνισμού για το μεγάλο πολιτικό της Κύπρου μας».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, απευθυνόμενος στον Αντώνη Σαμαρά εξέφρασε τις βαθύτατες ευχαριστίες της οικογένειας του Γλαύκου Κληρίδη, του πολιτικού κόσμου αλλά και ολόκληρου του κυπριακού λαού «για την εδώ παρουσία σας. Μια παρουσία που όπως έχετε δηλώσει έμπρακτα αποδεικνύει την τιμή που αποδίδετε σε έναν μεγάλο πολιτικό άνδρα της Κύπρου, αλλά και την ίδια ώρα τη συμπαράστασή σας προς τον δοκιμαζόμενο κυπριακό Ελληνισμό», ανέφερε.

Όπως ανέφερε «αν είναι κάτι που ο Γλαύκος Κληρίδης δίδαξε είναι πως αυτό που απαιτείται για να επιτευχθεί ένας στόχος είναι όραμα και πραγματισμός, έτσι ώστε να μην επιτρέψουμε ποτέ τα οράματα να μετατρέπονται σε εφιάλτες».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa