Πολιτική

Σαμαράς προς Μέρκελ: «Δεν θα λάβω νεα οριζόντια μέτρα»

Αντώνης Σαμαράς Άγκελα Μέρκελ

Ολιγόλεπτη συνάντηση είχε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς  στα πλαίσια της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Σύμφωνα με ανώτατες κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια της 20λεπτης συνάντησης ο κ. Σαμαράς  ανέλυσε  στην κ. Μέρκελ την κατάσταση τη ελληνικής οικονομίας και επιχειρηματολόγησε γιατί η κυβέρνηση δεν προτίθεται να λάβει νέα οριζόντια μέτρα.

Για το θέμα του δημοσιονομικού κενού ο Έλληνας πρωθυπουργός και η Γερμανίδα καγκελάριος συμφώνησαν να προσέλεθει η ελληνική πλευρά στις διαπραγματεύσεις με την εκτίμηση ότι είναι 500 εκ. ευρώ και η τρόικα με την εκτίμηση ότι είναι 2,5 δισ ευρώ και εκεί αν δοθεί η λύση .

Επιπλεόν την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης θα καταθέσει το νοσμοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού συστήματος μέσα από το οποίο θα εξοικονομούνται 500 εκ. ευρώ τα οποία είναι όμως εκτός μνημονιακών στόχων.

Από την πλευρά της η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σημείωσε πως η στάση της Γερμανίας για την Ελλάδα δεν έχει διαφοροποιηθεί στο ελάχιστο και ανέφερε χαρακτηριστικά πως δεν πρόκειται να γίνει κάποια αλλαγή στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Όχι. Μίλησα με τον κ. Σαμαρά για 5 λεπτά αλλά όχι για το ζήτημα που αναφέρατε, επομένως η στάση μας δεν έχει αλλάξει» ήταν τα λόγια της.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa