Πολιτική

Αντώνης Σαμαράς: Ύμνος στο λαθρομετανάστη το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ [βίντεο]

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά του ΣΥΡΙΖΑ από την Πάτρα, όπου βρίσκεται προκειμένου να στηρίξει την υποψηφιότητα του Αντρέα Κατσανιώτη για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Μετά τα εγκωμιαστικά σχόλια για τον Αντρέα Κατσανιώτη, τον οποίο και θεωρεί ως την καλύτερη επιλογή για την Δυτική Ελλάδα, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε ευθέως την αξιωματική αντιπολίτευση για μεθοδευμένη πολιτική αστάθεια, ενώ χαρακτήρισε το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ως «ύμνος στον λαθρομετανάστη» που υπόσχεται «να δώσει σπίτια και ιθαγένειες».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει όλα αυτά που τώρα η Ελλάδα ξεπερνά: τις αδίστακτες συντεχνίες, τα ασύδοτα καρτέλ, όσους έκαιγαν καταστήματα, τους κουκουλοφόρους, το σπάταλο κράτος, όσους δεν θέλουν αξιολόγηση στο Δημόσιο, όσους δεν θέλουν αξιολόγηση στα σχολεία και στα Πανεπιστήμια, όσους εκτόξευσαν τη δαπάνη για τα δημόσια νοσοκομεία, χωρίς να βελτιώσουν τις παροχές υγείας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς. «Είπαν ακόμα ότι οι διαδηλωτές θα πρεπει να αποφασίζουν οι ίδιοι αν θα διακόψουν την κυκλοφορία στους δρόμους», πρόσθεσε.

Την ανάγκη για πολιτική σταθερότητα προς όφελος της ανάπτυξης επανέλαβε ο πρωθυπουργός, ενώ παράλληλα προχώρησε σε δριμύ κατηγορώ τον ΣΥΡΙΖΑ για τις «αποτυχημένες» προσπάθειες πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει γενικευμένη αστάθεια. Προσπάθησε να ρίξει την κυβέρνηση με «συλλαλητήρια» και ο κόσμος δεν ανταποκρίθηκε. Κάθε φορά όλο και λιγότεροι μαζεύονταν. Μέχρι που τα παράτησαν…».

«Ζήτησε από τους βουλευτές της κυβέρνησης να… αποστατήσουν! Δεν τα κατάφερε. Έκανε προτάσεις μομφής κατά της κυβέρνησης. Δεν πέρασαν.», πρόσθεσε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Τώρα είδε και απόειδε και καλεί τον κόσμο να ψηφίσει για να ανατρέψει την κυβέρνηση. Καλεί το λαό να τον βοηθήσει στα σχέδια αποσταθεροποίησης της χώρας. Που στρέφονται πρώτα εναντίον… του ίδιου του λαού!», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

«Δεν τον ενδιαφέρει τι θα γίνει μετά. Δεν τον ενοχλεί η ακυβερνησία που θα ακολουθήσει. Δεν τον πειράζει που θα επιστρέψουμε στην κρίση. Δεν έχει κανένα πρόβλημα που φέτος περιμένουμε νέο ρεκόρ αφίξεων στον τουρισμό. Κι αν αρχίσει πάλι η αστάθεια στη χώρα, θα ματαιωθούν οι αφίξεις! Θα χάσει ο κόσμος χρήματα και εισόδημα. Τίποτε απ’ αυτά δεν τον νοιάζει. Απλά δεν θέλει να προχωρήσει η χώρα στην ανάπτυξη. Δεν θέλει να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να έχουν γίνει από χρόνια. Οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν παντού αλλού και πέτυχαν», σχολίασε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στις αποκαλύψεις των Financial Times: «Σήμερα αποκαλύπτεται ότι υπήρχε σχέδιο να βγάλουν την Ελλάδα από το ευρώ. Αυτό το σχέδιο ματαιώσαμε. Και σε αυτό θέλει να μας επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ!» και πρόσθεσε: «Όλοι γνώριζαν ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα αποσταθεροποιούσε την ευρωζώνη. Αλλά και όλοι φοβόντουσαν ότι μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της Ελλάδας θα διέλυε το ευρώ. Γι’ αυτό και σχεδίαζαν, ως σχέδιο Ζ, να «αποκόψουν» την Ελλάδα για να διασώσουν την υπόλοιπη Ευρώπη».

Εν τω μεταξύ, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι μιλά με τη σοβαρότητα που πρέπει να μιλά ένας πρωθυπουργός. «Είχα υποσχεθεί ότι δεν θα φύγει η χώρα απο το ευρώ και οτι θα βγάλουμε τη χώρα απο τα μνημόνια. Τώρα υπόσχομαι ότι στην ανάπτυξη που έρχεται δεν θα αφήσω κανέναν να μείνει πίσω. Ανάπτυξη για όλους», ανέφερε με έμφαση ο κ. Σαμαράς.

sam5

 

sam6

 

sam7

 

sam8

 

sam9

 

sam10

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa