Κοινωνία

Ζημιές απο την κακοκαιρία σε Άρτα και Πρέβεζα (ΦΩΤΟ)

κακοκαιρία

Σε πολύ δύσκολη κατάσταση βρίσκεται τις τελευταίες ώρες ο Νομός Άρτας, καθώς σφοδρές καταιγίδες πλήττουν την περιοχή, προκαλώντας μεγάλες ζημιές και προβλήματα στις μετακινήσεις.

Το μεγαλύτερο μέρος των προβλημάτων εντοπίζεται στο Δήμο Νικολάου Σκουφά, όπου ο ποταμός Κομποτέικος αλλά και ο χείμαρρος Ανίννου υπερχείλισαν και παρέσυραν γέφυρες.

Χαρακτηριστικό είναι οτι τεράστιες εκτάσεις έχουν πλημμυρίσει, ενώ ζημιές έχουν υποστεί σπίτια, καταστήματα και μονάδες. Επιπλέον, πολλοί οικισμοί είναι χωρίς νερό, καθώς τα δίκτυα έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές. Πρόβλημα φαίνεται ότι δημιουργείται και με το φράγμα στο Πουρνάρι, όπου η στάθμη έχει ανέβει επικίνδυνα, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο δεν αποκλείεται να κηρύξει τον νομό σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζει και ο Νομός Πρέβεζας. Σοβαρές ζημιές, έχουν προκαλέσει οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που σημειώθηκαν στα χωριά του Φαναρίου.

Μάλιστα, σε ορισμένα μέρη όπως το Καστρί, θέμελο, Σταυροχώρι και Αμμουδιά οι πλημμύρες είναι εκτεταμένες.

Οχήματα του Δήμου Πάργας, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση στο Καστρί Πρέβεζας όπου πλημμύρισε το οδικό δίκτυο.
preveza-4
prebeza
prevez2
preveza
prebeza

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa