Πολιτική

Σε εξέλιξη η συνάντηση Στουρνάρα -τρόικας

Στουρνάρας και Τρόικα

Ξεκίνησε η κρίσιμη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας με κύριο θέμα τα ανοιχτά ζητήματα σε ότι αφορά τα δημοσιονομικά.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών διακρίνεται μία σύγκλιση σε όλα τα επίπεδα μετά την συνάντηση που είχε ο κ. Στουρνάρας, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης και ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χ. Αθανασίου με τους επικεφαλής της τρόικας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το θέμα της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών, με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου ανάπτυξης να δηλώνει ότι υπήρξε επανάληψη των τοποθετήσεων των δύο πλευρών και το οικονομικό επιτελείο να ενημερώνει την τρόικα ότι οι κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο κομμάτων είναι πολύ ευαίσθητες σε αυτό το θέμα και ότι θα συνεχιστούν οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο σήμερα και τις επόμενες μέρες, με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Πέραν αυτού, το υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, ερωτηθείς σχετικά με το αν θα υπάρχει συμφωνία με την τρόικα ως τις 9 Δεκεμβρίου, που συνεδριάζει το Eurogroup, δήλωσε ότι οι πιθανότητες είναι 60-40 υπέρ του να κλείσει η συμφωνία.Με τον τρόπο αυτό ήθελε να δείξει ότι υπήρξε πρόοδος στις συζητήσεις, καθώς χθες το ίδιο στέλεχος είχε δώσει πιθανότητες 50-50.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER