Κοινωνία

Σε ισόβια και 129 χρόνια καταδικάστηκε ο Μαζιώτης

Νίκος Μαζιώτης

Ισόβια και 129 χρόνια κάθειρξη είναι η ποινή που άκουσε ο Νίκος Μαζιώτης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, λίγες ημέρες μετά την αποτυχημένη απόπειρα απόδρασής του από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται.

Με αυτή την απόφαση έπεσε η αυλαία της δεύτερης δίκης για τον Νίκο Μαζιώτη, όχι όμως και την Πώλα Ρούπα, για την οποία η δικογραφία διαχωρίστηκε προκειμένου να δικαστεί αν και όποτε συλληφθεί.

Ο Νίκος Μαζιώτης κρίθηκε ένοχος για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, την έκρηξη στην Τράπεζα της Ελλάδος με παγιδευμένο αυτοκίνητο, από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος ζωής, αλλά και για τις ληστείες σε Μέθανα και Κλειτορία. Επίσης, κάθισε στο εδώλιο και για το Μοναστηράκι, όπου συνελήφθη τον Ιούλιο του 2014, με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών. Ολες οι πράξεις  που του αποδίδονται τελέστηκαν μετά την παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί το 2012 τους οποίους παραβίασε μαζί με την Πώλα Ρούπα και έκτοτε καταζητούνταν.

Στο εδώλιο εκτός από τον Νίκο Μαζιώτη κάθονταν ο Αντώνης Σταμπούλος ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών και ο Γιωργος Πετρακάκος στον οποίο επιβλήθηκε κάθειρξη 34 ετών.

Οι τελευταίες συνεδριάσεις του δικαστηρίου έγιναν με την απουσία Νίκου Μαζιώτη στο δικαστήριο καθώς η δικηγόρος του δεν έλαβε άδεια από το δικηγορικό σύλλογο προκειμένου να συμμετέχει στη δίκη. Ο Νίκος Μαζιώτης είχε συμφωνήσει με την συνήγορό του να μην πάρει άδεια και είχε ζητήσει διορισμό δικηγόρου από το δικαστήριο,ωστόσο, οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου δεν ικανοποίησα το αίτημα του, θεωρώντας το παρελκυστικό.

 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa