Κοινωνία

Σε νέα δίκη το ζεύγος Παπαντωνίου για το πόθεν έσχες

Με πρόταση της προς το δικαστικό συμβούλιο η εισαγγελέας Εφετών Αθανασία Βλάχου κάνει λόγο για κακουργηματική εμπλοκή  του πρώην υπουργού του  ΠΑΣΟΚ Γιάννου  Παπαντωνίου ζητώντας της την παραπομπή του ιδίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες. Επίσης η εισαγγελέας, προτείνει να διατηρηθούν σε ισχύ και οι περιοριστικοί όροιπου τους είχαν επιβληθεί μετά την απολογία τους τον περασμένο Απρίλιο ενώπιον της εφέτη ειδικής ανακρίτριας Μερόπης Πουλάκη-Κυριακίδου.

Συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του αντιμετωπίζουν την  κακουργηματική κατηγορία για το ποσό ύψους 1,3 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκε από τα στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ σε τραπεζικό λογαριασμό.

Τα χρήματα αυτά σύμφωνα με την κατηγορία δεν είχαν δηλωθεί στα περιουσιακά τους στοιχεία τα έτη 2009-2010. Για το 2008, που το αδίκημα διώκετο σε βαθμό πλημμελήματος, ήδη έχουν παραπεμφθεί σε δίκη , η οποία θα αρχίσει στα μέσα  Νοέμβριου, αφού είχαν ζητήσει και λάβει αναβολή.

 

 

 

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

  

 

 

Karfitsa