Κοινωνία

Σε συγκέντρωση καλεί η επιτροπή «Ναι στην Ελλάδα, Ναι στο ευρώ»

Να ψηφίσουν «ναι» οι Έλληνες, καλεί η επιτροπή «ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ» εν όψη του κρίσιμου δημοψηφίσματος της Κυριακής. Ειδικότερα, για την ενίσχυση της καμπάνιας, γίνεται κάλεσμα για αύριο Παρασκευή σε συγκέντρωση υπέρ του «ναι» στο Καλλιμάρμαρο, στις 7 το απόγευμα. Επιπλέον, υπάρχει και σχετική ενημέρωση για τη συμμετοχή εθελοντών πολιτών στη διαδικασία του δημοψηφίσματος την Κυριακή. 

Παραθέτουμε αναλυτικά:

Αγαπητοί, -ες,

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη

Γίνε εθελοντής τη μέρα του δημοψηφίσματος

Ονειρευόμαστε μια χώρα δημιουργική, παραγωγική, δυναμική και αξιοπρεπή.
Mια χώρα ανοιχτή και ελεύθερη.
Την Κυριακή χρειαζόμαστε τη βοήθεια σου.
Δήλωσε συμμετοχή ως εθελοντής στην καμπάνια του ΝΑΙ και διασφάλισε με την παρουσία σου ότι η Ελλάδα θα μείνει στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.

Μπες στην ιστοσελίδα www.naistinellada.gr και γίνε εκλογικός αντιπρόσωπος του ΝΑΙ στην περιοχή σου, την ημέρα του δημοψηφίσματος.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας
Λέμε ΝΑΙ στην Ελλάδα, ΝΑΙ στο Ευρώ.

ΝΑΙ στην ενότητα, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη από τους Πολίτες για το ΝΑΙ 

«Στις 5 Ιουλίου, οι Έλληνες πολίτες θα έρθουμε αντιμέτωποι με το κορυφαίο ιστορικό διακύβευμα της σύγχρονης ιστορίας μας, υπογραμμίστηκε σε Συνέντευξη Τύπου των Πολιτών για το Ναι που στηρίζουν την Επιτροπή του ΝΑΙ, «ΝΑΙ στην Ελλάδα, ΝΑΙ στο Ευρώ».

Είναι η στιγμή για όλους τους Έλληνες να δώσουμε ξεκάθαρη απάντηση στο πραγματικό ερώτημα του δημοψηφίσματος: την παραμονή μας ή όχι στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Ένα ερώτημα που θα καθορίσει την πορεία και το μέλλον ολόκληρων γενεών, αλλά και την ίδια μας την υπόσταση ως σύγχρονη χώρα.

Την Κυριακή 5 Ιουλίου, καλούμαστε να διαφυλάξουμε τη χώρα, τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας από διχαστικά διλήμματα και από φωνές, εντός και εκτός Ελλάδας, που προωθούν έναν καταστροφικό απομονωτισμό.

Εκπροσωπώντας του Πολίτες για το ΝΑΙ, 7 μέλη, εξήγησαν τους λόγους που τοποθετήθηκαν δημόσια υπέρ του ΝΑΙ. Ο Γιώργος Παγουλάτος, Καθηγητής Οικονομικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη διαδικασία του δημοψηφίσματος υπογραμμίζοντας ότι “κινείται στα όρια της συνταγματικής και δημοκρατικής νομιμότητας”. Η Ιωάννα Στεφανάκη, δικηγόρος, εξέφρασε έντονο προβληματισμό για τον τρόπο με τον οποίο έχει τεθεί το ερώτημα στον ελληνικό λαό και τον εκβιαστικό και διχαστικό του χαρακτήρα. Ο  Λουκάς Τσούκαλης, Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, τόνισε ότι το πραγματικό δίλημμα που τίθεται την Κυριακή είναι το ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην ευρωπαϊκή παρουσία και ταυτότητα της χώρας. Ο Σταύρος Μπένος, Πρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα», κάλεσε τους πολίτες να στείλουν με το ΝΑΙ ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό. “Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την ενότητα του λαού μας την επόμενη μέρα”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Η Άννυ Ποδηματά, πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θύμισε τη σημασία και συνεισφορά του αξιακού ευρωπαϊκού πλαισίου στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία. Ως τη “μάχη της γενιάς μας” χαρακτήρισε το δημοψήφισμα της Κυριακής ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ζητώντας από τους πολίτες να πουν ΝΑΙ στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας. Τέλος, το μέλος της Εθνικής Ομάδας Πόλο Αντώνης Βλοντάκης, είπε ότι δεν μπορεί κανείς να μείνει αμέτοχος και με σταυρωμένα τα χέρια, καθώς το ΝΑΙ το οφείλουμε στα παιδιά μας.
Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER