Κοινωνία

Σε τέσσερα χρόνια με αναστολή καταδικάστηκαν Παπαντωνίου – Κουράκου για ανακριβές πόθεν έσχες

ζευγος παπαντωνίου

Σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με αναστολή για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες που αφορά στο έτος 2009 καταδικάστηκαν ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για κατηγορία πλημμεληματικού χαρακτήρα γιατί αφορά σε ανακριβές πόθεν έσχες του 2009, ενώ από το 2010  ο νόμος άλλαξε και αναβάθμισε το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες σε κακούργημα .

Στο δικαστήριο δεν παρέστησαν ούτε ο πρώην υπουργός ούτε η σύζυγός του, αλλά εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους.

Η ποινή που τους επέβαλλε το δικαστήριο είναι μετατρέψιμη προς 10 ευρώ την ημέρα και έχει αναστέλλουσα δύναμη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Παράλληλα το δικαστήριο με την απόφασή του επέβαλε στο ζεύγος Παπαντωνίου χρηματική ποινή 10.000 ευρώ στον καθένα και παράλληλα τους υποχρέωσε να καταβάλουν και αποζημίωση στο ελληνικό δημόσιο.

Τώρα, το ζεύγος Παπαντωνίου θα δικαστεί και πάλι την επόμενη Πέμπτη όπου και έχει προγραμματιστεί η δεύτερη δίκη για το ίδιο αδίκημα, δηλαδή για παράβαση δήλωσης πόθεν έσχες που αφορά στο έτος 2008. Πρόκειται και πάλι για κατηγορία πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Το σκέλος αυτό της δικογραφίας βρίσκεται στο Συμβούλιο Εφετών, το οποίο και θα αποφανθεί για το εάν ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του θα δικαστούν και για ποια ακριβώς κατηγορία.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa